Main content

Inhoud

Animal Rights gaat samenwerken met VeganChallenge

Nieuws: 8 juli 2017
Plant Power

Animal Rights en Plant Power gaan samenwerken met de VeganChallenge: de campagne van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) die mensen uitdaagt om één maand plantaardig te eten. Door middel van wederzijdse promotie kunnen de verschillende campagnes elkaar versterken in het gemeenschappelijke doel om veganisme uit te dragen.

Samen staan we sterker in het promoten van dier- en milieuvriendelijke keuzes.

Jurjen Ruijter, Plant Power

VeganChallengeDe VeganChallenge werd eind 2012 opgericht vanuit de NVV als campagne om mensen op een positieve, laagdrempelige manier kennis te laten maken met veganisme. Deelnemers ontvangen een maand lang dagelijks een nieuwsbrief vol tips en informatie. Natuurlijk ontbreekt ook een dagmenu met lekkere plantaardige recepten niet.

De VeganChallenge website beschikt daarnaast over een uitgebreide en goed doorzoekbare receptendatabase waar bezoekers op elk gewenst moment terecht kunnen.

Ga jij de uitdaging aan?

Sinds de eerste editie in februari 2013 hebben zo’n 25.000 mensen meegedaan. Uit evaluaties achteraf blijkt dat het merendeel van deelnemers na de VeganChallenge plantaardiger is gaan eten. Honderden mensen hebben aangegeven dat ze sinds hun deelname aan de VeganChallenge volledig vegan zijn gaan leven.Zondag 1 oktober start alweer de 11e editie. Aanmelden voor de VeganChallenge is al mogelijk en Kan hier.

Ideologische samenwerking

Het gemeenschappelijk ideaal van een plantaardige toekomst biedt veel mogelijkheden tot samenwerking. Ruijter: “De samenleving veganizen lukt beter wanneer we de krachten bundelen en elkaar aanvullen en versterken in onze outreach activiteiten. Vanaf het einde van de zomer willen we de VeganChallenge gaan opnemen in onze brochures om op die manier nog meer mensen te inspireren om dier- en milieuvriendelijke keuzes te maken.”