Main content

Inhoud

Brochure voor brochure

Nieuws: 12 juli 2016
Plant Power

Vorige week brachten we certificaten uit om 50.000 nieuwe Plant Power-brochures te kunnen bekostigen. Een spannend moment. Om financiële steun vragen is geen favoriete bezigheid van mij, maar campagne voeren kost nu eenmaal geld.

De reacties waren hartverwarmend. De bestellingen stroomden binnen, mensen gaven elkaar een certificaat en ik kreeg er zelf een als vervroegd verjaardagscadeau. Om op deze manier gesteund te worden, met woorden én daden, is werkelijk fantastisch. Ik word er stil van.

Wekelijks sta ik, samen met vele lieve, gemotiveerde vrijwilligers op straat. Met als doel om mensen te informeren over de structurele uitbuiting van dieren in de veehouderij en over plantaardige voeding. Een bezigheid die ik met hart en ziel doe. Soms in een team, soms alleen. Maar ook al sta je in je eentje bij een hogeschool of universiteit, je staat er nooit écht alleen. Dit zeg ik ook tegen de dappere vrijwilligers in de regio’s waar nog weinig vrijwilligers actief zijn. Daar staan ze in hun eentje, soms met knikkende knieën.

Achter iedere uitdeelactie, achter elke doos brochures, zit een team. Een team van mensen die het belangrijk vindt dat er opgekomen wordt voor de dieren. Of het nu gaat om het uitdelen van brochures of het doneren van geld, ieder van deze schakel is onmisbaar.

Samen vormen wij de Plant Power Movement. Samen zijn wij een stem voor de koeien, varkens, kippen en vele anderen dieren. Voor de dieren die nu opgesloten zitten in de stallen kunnen we weinig doen, maar samen breken wij deze industrie af. Stukje voor stukje, brochure voor brochure.

Jurjen Ruijter

Campagnecoordinator Plant Power

PS: De certificaten zijn nog steeds te koop in onze webshop. Ik ben iedereen immens dankbaar voor de steun.