Main content

Inhoud

SHOCKING: Vlaamse overheid verspilt miljoenen aan de KU leuven om apen te doden

PETITIE EN DEMO: RED DE KU LEUVEN APEN!
Dier­proeven
PETITIE EN DEMO: RED DE KU LEUVEN APEN!

7000 euro voor één proefaapje

Dier­proeven
KU Leuven koopt aapjes bij het BPRC

Nieuw thuis voor proefdieren

Dier­proeven
Nieuw thuis voor proefdieren
Bancontact
Visa
Mastercard
Paypal

Vervang dierproeven

Maar liefst 2 miljoen proefdieren worden jaarlijks gedood in Nederlandse en Belgische proefdiercentra. Zowel kleine (muis, cavia) als grote dieren (aap, paard) worden gedwongen om hun lichaam ter beschikking te stellen aan de wetenschap.

Via onthullende reportages, acties en petities voeren wij de druk op bij instellingen en roepen we om alternatieven. Wij willen een einde aan dierproeven. Het is hoog tijd voor dierproefvrije technieken. Lees hier wat jij kunt doen tegen dierproeven.

Nederland

Volgens de NVWA werden in 2018 maar liefst 448.399 dierproeven uitgevoerd: dat is een daling van 15,5% ten opzichte van 2017. Het aantal dieren gedood in voorraad blijft hoog. Dat zijn nu 437.506 proefdieren. Deze proefdieren worden gedood, omdat ze niet geschikt zijn voor de experimenten. In 2018 nam ook het aantal testen op honden en klauwaapjes toe.

België

Zowel Brussel, Vlaanderen en Wallonië publiceren de jaarcijfers over het aantal dierproeven in hun regio. In 2018 werden in Vlaanderen minder proeven uitgevoerd maar nog altijd gaat het om 262.479 testen in 111 laboratoria. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest werden 82.016 dieren gebruikt wat een lichte daling is van 7,88% ten opzichte van 2017. De cijfers in Wallonië over 2018 zijn nog niet bekend. In 2017 werden er in Wallonië 190.471 dierproeven uitgevoerd. Er zijn nog geen cijfers beschikbaar van het aantal dieren gedood in voorraad.