Inhoud
Vervang dierproeven
Maar liefst 2 miljoen proefdieren worden jaarlijks gedood in Nederlandse en Belgische proefdiercentra. Zowel kleine (muis, cavia) als grote dieren (aap, paard) worden gedwongen om hun lichaam ter beschikking te stellen aan de wetenschap.
Wat wij doen – laatste ontwikkelingen
Een van de grootste proefdiergebruikers van het land, Charles River in Den Bosch, wil nog meer proefdieren gebruiken. Animal Rights dient bezwaar in tegen de uitbreiding van het proefdiercentrum. Daarnaast roepen we op om massaal de petitie te tekenen tegen honden-en kattenexperimenten.
Animal Rights overhandigde maar liefst 90.000 handtekeningen voor een verbod op apenexperimenten aan de Tweede Kamerleden in Den Haag. Ondertussen wil het apentestcentrum BPRC in Rijswijk meer geld voor minder proeven.
Animal Rights voert maandelijks actie tegen de apentesten aan de KU Leuven. Hard nodig: uit de inspectierapporten blijkt dat het vaak misgaat. We roepen om stopzetting en herplaatsing van de apen naar een opvangcentrum. Er is een meldpunt geopend en je kunt onze petitie tekenen.
We hebben een herplaatsingsprogramma voor ex-proefmuizen en ratten. Wil je helpen opvangen? Neem dan snel contact met ons op. Teken ook de petitie voor een verbod op genetische modificatie van proefdieren. Vooral kleine dieren zoals muizen, ratten, vissen en konijnen zijn het slachtoffer.
Dierproeven is nog altijd een schimmige business: Animal Rights vindt dat er veel meer openheid moet komen. We zetten volop in op de Transitie proefdiervrije Innovatie met ons project Animal Free Science. Pak verouderde wetgeving aan en kies voor moderne technieken zoals organoids, microdosering, lab on a chip en computermodellen.