Main content

Inhoud

De slagkracht van Plant Power

Nieuws: 22 juni 2017
Plant Power

Plant Power vrijwilligers informeerden in de eerste helft van 2017 ruim 50.000 mensen. Een toename van bijna 60% ten opzichte van de eerste twee kwartalen van het voorgaande kalenderjaar. Vooral jongeren kregen een brochure mee over de voordelen van plantaardig eten.

Ons streven is om tegen het einde van dit jaar actief te zijn in alle grote studentensteden.

Jurjen Ruijter, Plant Power

“Het jaar 2017 is halverwege, een goed moment om de balans op te maken” aldus Plant Power coördinator Jurjen Ruijter. “Rekening houdend met ons grotere bereik tijdens de zomerfestivals en de aanvang van het nieuwe studiejaar in september liggen we nog altijd goed op schema voor onze doelstelling om 150.000 brochures uit te delen in 2017.”

Landelijke dekking

Sinds het begin van dit jaar is Plant Power actief in 6 nieuwe regio’s met ieder een eigen teamleider, wat het totaal op 14 regio’s brengt. Ruijter: “Niet alleen ons bereik neemt hierdoor verder toe, ook krijgen we een steeds betere dekking in Nederland en Vlaanderen met onze uitdeelacties. Ons streven is om tegen het einde van dit jaar actief te zijn in alle grote studentensteden.”

Plant Power bezoekt gedurende het studiejaar vooral hogescholen en universiteiten. Daarnaast zijn de teams vooral te vinden bij drukke stations en stadscentra. “Sinds mei zijn we bovendien weer gestart met onze Spring & Summer Tour waarbij onze teams uitdelen bij festivals die veel jongeren trekken: denk aan foodfestivals en festivals rondom duurzaamheid.” vervolgt Ruijter.

Food sampling

Om nog meer in gesprek te komen met mensen op straat over plantaardig eten en hen op een aansprekende manier kennis te laten maken met vegan producten is Plant Power in mei ook gestart met food sampling. Ruijter: “Food sampling sluit perfect aan bij onze manier van outreach. De reacties waren ook erg positief dus we willen hier zeker meer mee gaan doen in de aankomende periode”.

Food sampling sluit perfect aan bij onze manier van vegan outreach.

Jurjen Ruijter, Plant Power

Help mee

Door zelf plantaardig te eten bespaar je twintig dieren per jaar een ellendig leven in de veehouderij, voorkom je veel milieuvervuiling en doe je je eigen gezondheid een plezier. Door anderen te informeren kun je die winst voor mens, dier en milieu vermenigvuldigen. Met onze gezamenlijke inzet zorgen we ervoor dat veel mensen plantaardig(er) gaan eten.

Meehelpen om deze belangrijke boodschap te verspreiden? Meld je aan als vrijwilliger.

Stichting Plant Power is een zusterorganisatie van Animal Rights

Let's veganize La Place Plant Power

Teken nu de petitie

Ja, je mag mij bellen op het volgende nummer