Main content

Inhoud

Fifi: uitspraak rechtbank opnieuw uitgesteld

Nieuws: 19 januari 2021
Animal Rights

Enkele maanden geleden kreeg Animal Rights een melding binnen over Fifi, een Duitse herder die in Dilbeek een droevig leven leidde. Animal Rights stelde zich burgerlijke partij en eiste dat Fifi zou worden weggehaald. De uitspraak door de rechtbank van eerste aanleg zou aanvankelijk plaatsvinden in november 2020, maar werd uitgesteld naar 19 januari van dit jaar. Vandaag werd de zaak opnieuw uitgesteld omdat de advocaat van de tegenpartij vraagt om bijkomend onderzoek.

Uit het dossier dat bij de rechtbank van eerste aanleg ligt, blijkt de situatie de voorbije maanden verbeterd. De lokale politie voerde meerdere controles uit en Fifi bleek op die momenten niet meer aan de ketting te liggen. Fifi werd vorig jaar ook onderzocht door een dierenarts op verzoek van de onderzoeksrechter en die stelde vast dat Fifi in goede toestand verkeerde.

Daarmee is aan de wettelijke voorwaarden inzake dierenwelzijn voldaan. Al is Animal Rights van mening dat de lat gewoon veel te laag ligt en er helemaal geen rekening wordt gehouden met de mentale noden van dieren.

Het is afwachten wat de rechter zal beslissen en of de eigenaar van Fifi alsnog zal veroordeeld worden voor de mistoestanden uit het verleden.