Main content

Inhoud

HANOS, stop de verkoop van eendenvlees

Nieuws: 31 augustus 2017
Slacht

Animal Rights heeft recentelijk schokkende undercoverbeelden naar buiten gebracht van verwaarloosde dieren op Veluwse eendenfokkerijen. Ruim 11 maanden lang werden fokkerijen bezocht en in Hierden hing de dierenrechtenorganisatie verborgen camera’s op in de stallen. Op de beelden is te zien hoe de eendenfokker de dieren schopt.

Animal Rights is woedend over het structurele dierenleed en roept afnemers op om te stoppen met het verkopen van eendenvlees.

Protest

Helaas heeft groothandel HANOS, die talloze restaurants bevoorraad met (eenden)vlees, niet gereageerd op ons verzoek. Daarom organiseren we zaterdagmiddag 9 september vanaf 13:00uur een protestactie bij de vestiging aan de Kleveringweg 57 in Delft.

Amper plantaardige opties

Animal Rights directeur Robert Molenaar: “HANOS is een belangrijke groothandel voor restaurants. Je kunt er alleen al 22 verschillende eendenproducten vinden, waarvan 4 Veluwse eend. Naast eend hebben zij honderden verschillende vleessoorten te koop. Slechts 8 vegetarische en 6 veganistische vleesvervangers zijn te bestellen. De gemiddelde supermarkt heeft een breder aanbod van vleesvervangers dan de HANOS. Het is de hoogste tijd dat HANOS meegaat in de tijd en kiest voor een meer plantaardig aanbod.”

Petitie: verbied de eendenfokkerij 8.5 miljoen eenden hebben jouw hulp nodig Slacht

Teken nu de petitie

Ja, je mag mij bellen op het volgende nummer