Main content

Inhoud

Minister bevestigt: duif gebruiken voor jachthondentraining is dierenmishandeling

Nieuws: 29 oktober 2019
Jacht

Vorige week toonde Animal Rights videobeelden, waarop te zien is hoe een jachthond wordt afgericht met een levende duif. Het dier hangt langdurig bij bewustzijn aan een touw te bengelen en is duidelijk gestresseerd. Animal Rights was geschokt door deze beelden en vroeg minister voor Dierenwelzijn Ben Weyts in een brief om te verduidelijken of deze feiten al dan niet strafbaar zijn.

Pijn en lijden

Volgens Animal Rights was er op de beelden duidelijk sprake van dierenmishandeling. Het dier leed vermijdbare pijn en lijden, dit is verboden onder de Dierenwelzijnswet en kan worden bestraft met boetes tot 2.000 euro. Het kabinet van minister Ben Weyts heeft nu de bezorgdheid van Animal Rights bevestigd. In een antwoord op onze brief zegt het dat “de daden uitdrukkelijk verboden en strafbaar zijn onder de huidige wetgeving.” De beelden zijn overgemaakt aan de inspecteurs voor dierenwelzijn voor verder gevolg.

Jagers moeten worden gestraft

Voor Animal Rights is elk dier een individu met recht op leven en welzijn. Dierenmishandeling moet daarom hard worden aangepakt. Wij zijn verheugd te horen dat ook de minister de zaak ernstig neemt en verwachten dat de betrokken jagers snel worden bestraft.