Main content

Inhoud

Nieuwe Plant Power lezingen zijn een veelbelovend succes

Nieuws: 24 december 2019
Plant Power

Sinds oktober heeft Animal Rights 20 Plant Power lezingen gegeven. We hebben gastlessen gegeven op scholen, gastcolleges op hogescholen en universiteiten, lezingen bij bedrijven en studieverenigingen en meer gedaan, zoals het geven van een workshop. Overal waar we komen, hebben we impact. Een student Voeding en Diëtetiek na afloop van een lezing: "Ik eet al vegetarisch en was mijn consumptie van zuivel en eieren ook al aan het minderen, maar nu wil ik echt veganist worden."

"Ik eet al vegetarisch en was mijn consumptie van zuivel en eieren ook al aan het minderen, maar nu wil ik echt veganist worden."

Student Voeding en Diëtetiek

Inspirerende lezingen

Campagnecoördinator Willem Vermaat: "Het is geweldig om te zien dat onze lezingen inspireren. In november was ik bij een studievereniging in Nijmegen. Er waren ongeveer 30 mensen. We hadden een heel interactieve avond. Na afloop vroeg ik wie er aan het denken is gezet. Alle handen gingen de lucht in. Daarop wilde ik natuurlijk ook weten wie er nu verandering wilde doorvoeren: zouden deze mensen ook plantaardiger gaan eten? Drie studenten waren al veganist. Drie anderen wilden geen verandering maken, maar de ruim 20 andere studenten gaven aan dat ze meer plantaardig wilden gaan eten en dus minder dierlijke producten zouden consumeren."

Vermaat gaat verder: "Je weet natuurlijk nooit of je een blijvende impact hebt op iedereen die nu zegt te willen veranderen, maar we planten op zijn minst zaadjes. In de toekomst willen we lezingen na afloop evalueren door middel van enquêtes, zodat we onze impact kunnen meten."

Plant Power educatie

Plant Power wil in 2020 niet alleen doorgaan met het geven van lezingen, maar ook educatiemateriaal ontwikkelen dat voor lessen op basisscholen en middelbare scholen gebruikt kan worden. Vrijwilliger Claudia Fasil ontwikkelde een quiz die door Animal Rights medewerker Carla Desseyn op een basisschool is gebruikt. De kinderen bleken daar enthousiast op te reageren en op die manier leerden ze meer over de dierindustrie en over plantaardig eten. De gastles van 50 minuten werd uiteindelijk een les van 2 uur, omdat zowel de docent als kinderen enorm geboeid waren - de kinderen gaven zelfs hun pauze ervoor op.

De Plant Power lezingen gaan over duurzaamheid, gezondheid, maar vooral over de dierindustrie en dierethiek. Campagnecoördinator Willem Vermaat: "Daarmee openen we ogen. Het verbaast mij keer op keer hoe weinig mensen weten over de dierindustrie. Als je mensen hierover vertelt, is dat vaak een belangrijke motivatie voor mensen om te veranderen, want mensen zijn tegen dierenleed." Vermaat vervolgt: "Natuurlijk overtuigen we niet iedereen in één keer. Ik gaf ook een workshop bij een evenement over duurzaam voedsel. De helft van de deelnemers kwam van een veehouderij en studeerde aan de agrarische hogeschool. Die wisten dat iemand van Animal Rights de workshop zou geven en zij begonnen in de workshop al direct Animal Rights aan te vallen. Het mooie is dat door het gesprek dat ontstond wel de feiten op tafel kwamen. De betreffende studenten zal ik niet overtuigd hebben, maar de andere deelnemers bleken juist geïnspireerd om te kiezen voor veganisme."

Crowdfunding: Operatie Animal Rights 2020

Ons werk kost naast bloed, zweet en tranen, ook geld. Met jouw bijdrage geef je ons de mogelijkheid en hulpmiddelen om ons belangrijke undercoverwerk in Nederland en België voort te zetten.

Lees hier meer over onze crowdfunding en draag bij aan onze missie om het uitbuiten van dieren te stoppen