Main content

Inhoud

Paté van verwaarloosde dieren

Nieuws: 14 juli 2017
Slacht

De Franse dierenrechtenorganisatie L214 heeft opnieuw schokkende beelden vol dierenleed naar buiten gebracht. De beelden werden gemaakt op twee varkensfokkerijen in Frankrijk. De varkens worden gefokt en geslacht om verwerkt te worden tot paté van het vooral in Frankrijk bekende merk Hénaff. De paté is echter ook te vinden in Nederlandse kerstpakketten.1

Er wordt moedwillig een beter beeld gecreëerd van vrolijke varkens terwijl de werkelijkheid een heel ander verhaal is.

Nadine Lucas, Animal Rights

Misleiding

Op de verpakking van de paté staan gezonde varkens afgebeeld die buiten op het gras lopen. Hiermee misleidt Hénaff de consument. Er wordt bewust een beeld geschetst van gezonde en gelukkige dieren in de frisse buitenlucht.

Rauwe werkelijkheid

Het onderzoek van L214 laat een heel ander beeld zien: zeugen die gevangen zitten tussen stalen stangen, misvormde biggen in donkere ruimtes, gewonde dieren die geen enkele behandeling krijgen en dode varkens op de grond… Met deze beelden toont L214 de rauwe werkelijkheid.

VeganChallenge

De recente beelden van L214 heeft gezorgd voor een massale run op de Franse versie van de VeganChallenge: in drie weken tijd hebben al 8.000 Fransen zich opgegeven. In ons land gaat de VeganChallenge van start op 1 oktober. Je kunt je nu opgeven. Onze zusterorganisatie Plant Power heeft 14 alternatieven voor varkensvlees op een rijtje gezet.