Main content

Inhoud

Plantaardig sporten (en korting op proteïne-kookboek)

Nieuws: 1 september 2020
Plant Power

In ons artikel Sporten op een plantaardig dieet gaan we in op de voordelen van sporten op een plantaardig dieet en op de aandachtspunten daarbij. De zorg dat een plantaardig eetpatroon onvolwaardig zou zijn, is onterecht. Toch kunnen mensen die zorg hebben, vooral op het gebied van eiwitinname. In dit artikel rekenen we definitief met die zorg af. Niet alleen door middel van theoretische feiten, maar ook met een praktisch handvat: het plantaardige proteïne kookboek.

Plantaardig eten en eiwitten

Over het algemeen heb je als je plantaardig eet iets meer eiwit nodig dan wanneer je niet plantaardig eet. De zorg die mensen kunnen hebben, is dat ze met een plantaardig dieet echter minder eiwitten binnenkrijgen en daardoor zelfs te weinig eiwitten. In de praktijk komt een tekort aan eiwitten echter nauwelijks voor.

In dit artikel laten we zien dat de zorg om eiwittekort niet terecht is, maar geven we desondanks aan wat goede plantaardige bronnen van eiwit zijn, mocht je niet gerustgesteld zijn.

Full size
Het plantaardige proteïne-kookboek

Sporten op een plantaardig dieet

Als je veel sport, is het vooral belangrijk dat je in algemene zin voldoende eet en let op het binnenkrijgen van voldoende micronutriënten zoals vitaminen en mineralen. Hier schrijven we daar meer over.

Je eiwitbehoefte is hoger als je veel sport. Eiwit is belangrijk voor de opbouw van spieren. Vooral mensen die aan krachtsport doen en spieren willen kweken, consumeren daarom bewust veel eiwit. Dat dat uitstekend gaat op een plantaardig dieet bewijzen succesvolle plantaardige krachtsporters, zoals Patrik Baboumian, die als plantaardige eter wereldrecords vestigde in de zogenaamde strongman competities. Je eiwitbehoefte zal niet hoger zijn dan 1,3 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht per dag en dat is voor iedereen haalbaar. Als je dat niet makkelijk haalbaar acht, hebben wij een gouden tip: het plantaardige proteïne-kookboek. Dit kookboek bevat 76 eenvoudige plantaardige recepten die rijk zijn aan eiwitten. Met de gerechten in dit boek krijg je meer eiwitten binnen dan je zou krijgen door het eten van vlees. Met onze couponcode (zie onderaan dit artikel) krijg je korting op dit boek.

Korting op het plantaardige proteïne-kookboek

Het plantaardige proteïne-kookboek:

  • 76 lekkere en makkelijke eiwitrijke recepten met maar 5 ingrediënten
  • Gerechten boordevol vitamines, mineralen en meer eiwitten dan je zou binnenkrijgen bij het eten van vlees
  • In zowel mobile-friendly PDF als paperback beschikbaar

Je kunt het boek hier bestellen. Met de couponcode 'ANIMAL10' krijg je 10% korting en steun je Animal Rights.