Main content

Inhoud

Schokkende beelden uit slachthuis Izegem

Nieuws: 12 september 2017
Slacht

Dierenrechtenorganisatie Animal Rights heeft opnieuw met verborgen camera’s gefilmd, deze keer in een runderslachthuis te Izegem. Ook ditmaal blijkt er achter de deuren van een Belgisch slachthuis ernstig dierenleed schuil te gaan.

We dienen klacht in bij dienst Dierenwelzijn Vlaanderen en eisen de onmiddellijke sluiting van het slachthuis.

Nadine Lucas, Animal Rights

Mishandeld met stokken en elektrische schokken

De beelden tonen hoe werknemers runderen hardhandig bewerken met een stok om hen een schietbox in te jagen. De stok wordt op gevoelige delen van het lichaam van de dieren gestoten. Een werknemer dient systematisch elektrische schokken toe op de runderen, wat wettelijk niet toegelaten is.

Doodsangst

Animal Rights filmde de doodsangst van runderen in de bedwelmingsbox. De dieren kunnen vanuit de box zien hoe hun soortgenoten opgetakeld en gekeeld worden. Er zijn runderen te zien die in volle paniek pogingen ondernemen om uit de box te klimmen.

Opnieuw doorprikken wij de mythe van “diervriendelijk vlees”. Er bestaan geen humane manieren om dieren van hun leven te beroven. “Wij roepen de mensen op om te kiezen voor plantaardig voedsel.

Nadine Lucas, Animal Rights

Onverdoofd geslacht

Ondanks de wettelijke verplichting dat dieren verdoofd moeten worden tijdens het slachtproces, zijn op de beelden meerdere runderen te zien die bij volle bewustzijn gekeeld en verbloed worden. De werknemers nemen geen maatregelen om hen een bijkomende verdoving te geven.

Dierenleed in de supermarkt

De geslachte runderen eindigen als biefstukken en andere rundvleesproducten in de grote supermarktketens. In België hebben onder meer Delhaize, Colruyt en Carrefour rundvlees van slachthuis Izegem in de schappen liggen.

In Nederland is het rundvlees te vinden bij groothandel Makro.

SLUIT DE SLACHTHUIZEN Teken nu de petitie Slacht

Teken nu de petitie

Ja, je mag mij bellen op het volgende nummer