Main content

Inhoud

Screening anti-jacht documentaire "On the wild side"

Nieuws: 26 juni 2020
Jacht

Eind juli organiseert Animal Rights twee unieke screenings van de befaamde documentaire "On The Wild Side". Deze documentaire neemt je mee op een reis rond de wereld om mensen te ontmoeten die zich verzetten en werken tegen de jacht. De film toont de verschillende benaderingen die de anti-jachtbeweging gebruikt om wilde dieren te beschermen. Jessica Smit van Animal Rights: "Wij zijn ontzettend blij dat wij de mogelijkheid hebben gekregen deze documentaire, die ook nog eens beelden van Animal Rights bevat, in zowel Eindhoven als Gent te vertonen."

This is not a film about a global tragedy so much as one about a global resistance.

Raindance Film Festival

Unieke kans

De documentaire geeft een beeld van de mensen die zich wereldwijd inzetten tegen de jacht. Van getuigenissen van politici, tot organisaties en activisten die wilde dieren in het veld beschermen. Ook wordt onderzocht wat mensen drijft om te doden voor het plezier en wat het effect is van de jacht op lokale ecosystemen en wilde dieren die er leven.

De documentaire is momenteel alleen nog maar te zien op festivals. Na de screening volgt er een Q&A met filmmaker en Sea Shepherd activist Giacomo Xjoshx Giorgi. Een unieke kans die je niet mag missen.

Screenings in eindhoven en gent

De screening in Eindhoven vindt plaats op vrijdag 17 juli en de screening in Gent op zaterdag 18 juli. De hunt saboteurs van Animal Rights zijn aanwezig om al je vragen te beantwoorden en er is de mogelijkheid om je in te schrijven voor deelname aan acties tegen de jacht. Na de screening in Eindhoven kan je borrelen bij Bar Bistro Calypso. Op vertoning van je filmticket krijg je gratis vegan bitterballen.

Op World Wildlife Day afgelopen maart lanceerde Animal Rights de fotowedstrijd schiet foto's, geen dieren. De winnaars worden voor de screening bekend gemaakt en ontvangen naast een goodiebag ook gratis tickets voor het event!

Data screenings

VRIJDAG 17 JULI - LAB-1 EINDHOVEN
Keizersgracht 19
Eindhoven, Nederland
18:00 tot 20:00 uur. Inloop vanaf 17.15 uur.
Haal je tickets via deze link. Prijs € 8,-.
Klik hier voor ons event op Facebook.

Er is na de screening een borrel bij Bar Bistro Calypso. Op vertoning van je filmticket krijg je gratis vegan bitterballen.

ZATERDAG 18 JULI - SPHINX CINEMA GENT
Sint-Michielshelling 3
Gent, België
17:30 tot 20:00 uur
Haal je tickets via deze link. Prijs: € 8,-.
Klik hier voor ons event op Facebook.

On The Wild Side wordt gedistribueerd door Java Films. Vragen over screeningsmogelijkheden? Stuur een bericht naar: contact@javafilms.fr.