Main content

Inhoud

Stop de jacht op Rode Lijst dieren

Teken de petitie

Jacht

!UPDATE 10 oktober 2022: De petitie werd met meer dan 4.000 handtekeningen overhandigd aan het kabinet van Vlaams minister van Omgeving Demir.

Rode Lijsten geven aan wat de kans op uitsterven is van een soort in een bepaalde regio. Ondanks dat hazen, konijnen en patrijzen op deze lijst staan, wordt er nog steeds op hun gejaagd. Niet alleen Vlaanderen maar ook de buurtregio’s en andere Europese landen hebben te maken met een afnemende populatietrend. Het is volstrekt contradictorisch om de jacht op een diersoort die bedreigd is, te laten doorgaan.

In 2020 zijn er, enkel volgens de afschotcijfers van de jagers zelf, 41.228 hazen, 21.135 konijnen en 9.703 patrijzen gedood.

UPDATE: In Nederland staan het konijn en de haas op de geactualiseerde Rode Lijst onder een hoger bedreigingsniveau. Volgend jachtseizoen mag er nergens in Nederland op konijn gejaagd worden en in verschillende provincies niet op haas.

Teken nu onze petitie tegen de jacht op deze soorten!

  • De petitie is al meer dan 4000 keer ondertekend. Wij zouden deze petitie graag voor de start van volgend jachtseizoen aanbieden. Help ons 10.000 handtekeningen te verzamelen!

Let op: alleen velden met een '*' zijn verplicht!