Main content

Inhoud

Varkens met onbehandelde wonden

Nieuws: 19 juli 2017
Slacht

Dierenrechtenorganisatie Tierretter heeft ernstige misstanden gefilmd in het varkensbedrijf van de minister van landbouw van Noordrijn-Westfalen, een deelstaat van Duitsland.

Animal Rights directeur Robert Molenaar: “Op de beelden is te zien dat de dieren leven in vieze stallen en nooit buitenlucht of zonlicht zien. De pijnlijk gezwollen poten, ontstoken wonden en bloederige striemen over heel het lichaam van de varkens laat opnieuw zien dat het een sector is zonder normen en waarden.”

Schandaal na schandaal

Het afgelopen jaar raakte de varkensindustrie herhaaldelijk in opspraak. Animal Rights filmde ernstige mishandelingen in het Belgische varkensslachthuis te Tielt. In Nederland maakten we beelden van stervende biggetjes die als afval worden weggegooid.

In Frankrijk brachten dierenactivisten pas nog beelden in de media van verwaarloosde varkens voor de productie van paté Hénaff. In Italië werd onvoorstelbaar varkensleed aangetoond voor de productie van parmaham, een gereputeerde vleesdelicatesse.

Wantoestanden zijn de norm

Omwille van economische belangen worden de wantoestanden in de internationale vleesindustrie gedoogd en toegedekt door de overheden. Dankzij undercover onderzoek van moedige dierenrechtenactivisten wordt schandaal na schandaal blootgelegd in binnen- en buitenland. Niemand zal er nog aan twijfelen dat de nieuwe gruwelbeelden uit Duitsland geen ‘uitzonderingen’ zijn.

Molenaar: "Wil jij ook dat er een einde komt aan dit onaanvaardbare dierenleed? De oplossing is heel eenvoudig: eet geen vlees, kies voor plantaardige alternatieven."

Onze zusterorganisatie Plant Power heeft 14 alternatieven voor varkensvlees op een rijtje gezet.

Stop de promotie van vlees en zuivel Teken de petitie Slacht

Teken nu de petitie

Ja, je mag mij bellen op het volgende nummer