Main content

Inhoud

Verwaarlozing van schapen en koeien in Mill?

Nieuws: 25 november 2020
Slacht

Vorige week ging een Animal Rights onderzoeksteam af op een melding van verwaarloosde kalfjes en zeker één koe bij een veehandelaar in het Brabantse Mill. Ter plaatse aangekomen vonden ze twee dode schapen liggend in de wei bij een van de koeien.

Ook de beelden van een dag eerder laten zien dat de kalfjes vermagerd zijn en tenminste één koe heeft diarree. Animal Rights heeft een melding gedaan bij de NVWA en hen een week de tijd gegeven om de zaak te onderzoeken alvorens de beelden nu te publiceren.

De NVWA laat na publicatie via Twitter weten:

"Wij hebben vorige week na de melding een inspectie uitgevoerd. Hierbij zijn geen dode dieren aangetroffen. Onze inspecteur heeft ook gecontroleerd of dieren de juiste diergeneeskundige behandeling krijgen. We houden komende tijd een vinger aan de pols."

Dierenrechten in de grondwet TEKEN DE PETITIE! Animal Rights wil dat alle dieren in Nederland, wild en in gevangenschap, als (staats)burgers, (rechts)personen en ingezetenen erkend worden en grondwettelijk verankerde rechten krijgen. Animal Rights

Teken nu de petitie

Ja, je mag mij bellen op het volgende nummer