Main content

Inhoud

Waar een groothandel klein in kan zijn

Nieuws: 5 september 2017
Slacht

HANOS laat in een reactie aan Animal Rights weten de demonstratie van aanstaande zaterdag bij de vestiging in Delft te betreuren. De groothandel verzoekt ons met klem om de demonstratie af te blazen. HANOS geeft verder aan niet te stoppen met de verkoop van Veluwse eend ondanks de undercoverbeelden van Animal Rights waarin misstanden in de Veluwse eendenfokkerijen worden aangetoond.

Animal Rights directeur Robert Molenaar: “HANOS neemt haar verantwoordelijkheid niet en houdt hiermee doelbewust de lijdensweg van de eenden in de fokkerijen in stand. Ons protest is dan ook legitiem en noodzakelijk en gaat gewoon door.”

Ernstige verwaarlozing

Ruim 11 maanden lang werden Veluwse eendenfokkerijen bezocht en op een locatie hing Animal Rights verborgen camera’s op in de stallen. Op de beelden is te zien hoe de eendenfokker de dieren schopt. In alle bezochte stallen werden stervende en dode dieren aangetroffen. Vele eenden lagen op hun rug en waren niet meer in staat om op te staan.

Waar een groothandelaar klein in kan zijn

Animal Rights heeft een lijst samengesteld met afnemers van het vlees, dons en veren van Veluwse eend, waaronder HANOS. De groothandel verkoopt alleen al 22 verschillende eendenproducten, waarvan 4 Veluwse eend. Naast eend hebben zij honderden verschillende vleesproducten. Er zijn slechts 8 vegetarische en 6 veganistische vleesvervanger te bestellen.

Molenaar: ”De gemiddelde supermarkt heeft een breder aanbod van vleesvervangers dan de HANOS. Het is de hoogste tijd dat HANOS meegaat in de tijd en kiest voor een meer plantaardig aanbod.”

Petitie: verbied de eendenfokkerij 8.5 miljoen eenden hebben jouw hulp nodig Slacht

Teken nu de petitie

Ja, je mag mij bellen op het volgende nummer