Main content

Inhoud

Week van het everzwijn: doe mee!

Nieuws: 1 juli 2022
Jacht

Everzwijnen worden in onze samenleving gedemoniseerd. In de media worden ze geportretteerd als allesvernietigende ondieren die alleen maar onrust en schade veroorzaken. Animal Rights organiseert 'De week van het everzwijn' als tegengeluid voor deze alsmaar negatieve benadering. Van 18 tot en met 24 juli zetten we deze fantastische, inheemse dieren in het zonnetje. Een week lang organiseren we activiteiten en delen we opmerkelijke weetjes zodat iedereen kan ontdekken wat voor een fantastische individuen everzwijnen wel niet zijn!

Hieronder vind je een overzicht van onze activiteiten! Volg nu ons evenement voor updates en everzwijnennieuws.

1) MAANDAG 18 JULI: WEBINAR MET BIOLOOG

UPDATE: [De everzwijnenquiz die normaal doorging op zondag 24 juli wordt geïntegreerd in deze webinar. Na de voorstelling houden we een beknopte quiz. Heb jij goed opgelet? Laat ons hopen! Want de winnaar van de quiz krijgt een AR goodiebag t.w.v. 40.

Frederik Thoelen is werkzaam als bioloog in het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek (Oudsbergen). Daarnaast is hij stadsbioloog van Hasselt. Ook in zijn vrije tijd is hij gepassioneerd bezig met de natuur en haar wilde dieren. Op maandag 18 juli om 20:00 uur geeft Frederik een webinar over everzwijnen. Hij gebruikt zijn jarenlange ervaring om ons mee te nemen in de wonderlijke wereld van het wilde zwijn.

Je kan meedoen via Zoom óf onze livestream volgen op Facebook.

Volg onze sub-evenementpagina voor updates.

Zoom Link: https://us02web.zoom.us/j/86510974131?pwd=em9nOU5ySTNTbVRDbWt5ZysybWtTdz09

2) WOENSDAG 20 JULI: KUNSTWEDSTRIJD

Ben jij een creatieveling en wil je graag je talent inzetten voor wilde dieren? Tijdens de Week van het Everzwijn organiseert Animal Rights een kunstwedstrijd met als onderwerp: everzwijnen. Elke vorm van kunst is welkom! Als het everzwijn maar de hoofdrol heeft. Denk hierbij aan: schilderkunst en tekenkunst, fotografie, beeldhouwkunst, film, muziek, woordkunst en dans.

Kunstwerken kunnen ingestuurd worden via info@animalrights.be met als titel: 'Week van het everzwijn - Art contest'. De deadline voor het insturen van de kunstwerken is woensdag 20 juli om 20:00 uur. De kunstenaars krijgen de mogelijkheid om hun kunstwerken voor te stellen tijdens een online kunstvoorstelling via Zoom op vrijdagavond 22 juli om 20:00 uur. Je kan aansluiten via Zoom of de livestream op onze Facebookpagina volgen. Personen die aansluiten bij de kunstvoorstelling vrijdagavond via Zoom, krijgen 1 extra stem die ze op dat moment zelf moeten uitbrengen. Personen die de livestream op Facebook volgen, krijgen deze extra stem niet. Stemmen op jouw favoriete kunstwerk doe je via een Google Forms bestand. Dit kan vanaf woensdag 20,7, 20:00 uur tot zondag 24/7, 16:00 uur. Het bestand wordt dan beschikbaar gesteld op deze evenementpagina.

Volg onze evenementpagina voor updates en meer praktische informatie. Heb je geen Facebook? Stuur gerust een mailtje naar info@animalrights.be met als onderwerp: 'Week van het everzwijn - Art contest'.

Zoom-link: https://us02web.zoom.us/j/88084876675?pwd=NGtLelNWSVpIaVR4d1Q2eW5oQ21SUT09

Stemmen op jouw favoriete kunstwerk doe je hier: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScOcdtr753QCRhIdJtL3VvgyPER_iI7uj8o51DgMKATbcv64w/viewform?usp=sf_link

3) ZATERDAG 23 JULI: WANDELING IN DE BOSSEN MET BIOLOOG

Op zaterdag 23 juli om 09:00u begeleidt bioloog Frederik Thoelen ons tijdens een wandeling in de bossen van Hechtel-Eksel. Wil jij ook graag mee? Dat kan! Je kan je aanmelden door een mail te sturen naar info@animalrights.be met als titel: 'Aanmelding begeleide wandeling'.

Lukt het jou niet om fysiek aanwezig te zijn? Dan kan je ook vanop afstand mee het bos in. Animal Rights livestreamt delen van de wandeling op onze Facebookpagina en zal ook verschillende foto's posten zodat ook jij de sfeer kan opsnuiven.

Volg onze evenementpagina voor updates.

Red het everzwijn Teken de petitie Jacht

Teken nu de petitie

Ja, je mag mij bellen op het volgende nummer