Main content

Inhoud

Actie in restaurant om Veluwse eend

Nieuws: 8 september 2017
Slacht

Animal Rights demonstreerde gisteravond tegen de verkoop van Veluwse eend in een drukbezocht restaurant in Maarssen. Met protestborden stonden de actievoerders aan de tafels. Het restaurant besloot om de Veluwse eend van het menu te halen.

Bekijk hier de lijst met afnemers van eendenvlees, dons en veren.

Actie

“Er ontstond veel commotie rondom ons stille protest in het restaurant,” aldus Animal Rights directeur Robert Molenaar. “De gasten en het personeel wisten zich geen raad met onze actie. Er ontstond een levendige discussie aan de tafels. We deelden flyers uit om ons standpunt duidelijk te maken.”

De actie werd afgeblazen na een gesprek met de eigenaar en kok. Deze verzekerden ons dat de Veluwse eend van de kaart is. We overhandigden het rapport over de misstanden in de eendenfokkerij en een veganistisch kookboek.

Molenaar: “We zijn tevreden over het feit dat de Veluwse eend nu van het menu is. Met het aanbieden van het veganistische kookboek willen we de kok ook stimuleren om meer plantaardige maaltijden op de kaart te zetten zodat we in de toekomst als gast een vorkje kunnen meeprikken.”

Steun Animal Rights, help de dieren
Steun Animal Rights, help de dieren
Bancontact
Visa
Mastercard
Paypal
Petitie: verbied de eendenfokkerij 8.5 miljoen eenden hebben jouw hulp nodig Slacht

Teken nu de petitie

Ja, je mag mij bellen op het volgende nummer