Main content

Inhoud

Animal Rights looft opnieuw beloning uit voor verdwenen wolven

Nieuws: 22 oktober 2021
Jacht

Na het mysterie van -de ondertussen meest beroemde wolf in Vlaanderen en omstreken- wijlen Naya, zijn nu opnieuw twee Belgische wolven spoorloos verdwenen. Eentje komt uit Kalmthout en eentje uit Limburg. Na het vinden van vergiftigd vlees in de omgeving van de Limburgse wolvenroedel, wordt vergiftiging of ander kwaad opzet als meest plausibele verklaring naar voren geschoven.

Animal Rights is onthutst en looft net als twee jaar geleden opnieuw een beloning van 5000 euro uit voor diegene die een gouden tip heeft die leidt tot de ontmaskering en veroordeling van de dader. “Dergelijke criminele en verwerpelijke daden mogen niet ongestraft blijven. Wij willen er alles aan doen om de waarheid aan het licht te brengen!”, aldus campagneleider Legon.

Laten we onze morele ontwikkeling aanspreken en ons niet meteen laten leiden door destructieve impulsen.

Joffrey Legon, Animal Rights

Net zoals Naya: niet graag gezien

Dat sommigen de wolf liever zien gaan dan komen, is geen verrassing. Dat heeft de “grote boze wolven- fakkeltocht” die eind september in Oudsbergen georganiseerd werd1, nogmaals pijnlijk bevestigd. Hoewel de fakkeltocht bij aankondiging iets weg had van een wansmakelijk Middeleeuws tafereel, is deze geëvolueerd tot een festival-achtige bijeenkomst met luide muziek en verlichting voor de tocht zelf begon. Borden met opschriften zoals “Rot op wolf” en “Jan Loos is kansloos” gaven het gebeuren een nog grimmigere lading.

“Dat zo’n hoop mensen samenkomen omdat ze weigeren naar vredelievende oplossingen te zoeken is triest. Laten we onze morele ontwikkeling aanspreken en ons niet meteen laten leiden door destructieve impulsen.”, aldus Legon, campagneleider bij Animal Rights.

Lees ook: "Update: Wie heeft Naya gedood? Intussen 7 bruikbare tips"

Dat deze dieren opgejaagd en vermoord worden omdat ze niet passen in de “huisje, tuintje, boompje” mentaliteit, is ontoelaatbaar. Co-existentie is de enige juiste weg voorruit!"

Joffrey Legon, Animal Rights

Animal Rights eist een duidelijk signaal

Hoe je het ook draait of keert: de wolf is beschermd door de Vlaamse- en Europese wetgeving12. Dat is nu al ontelbare keren duidelijk gemaakt én toch dringt het niet door. Elke (poging tot) moord is een misdrijf en moet als dusdanig bestraft worden. Animal Rights eist dan ook een onafhankelijk, objectief onderzoek naar de verdwijning. Vergiftigd vlees34, Facebookpagina’s die oproepen tot vergiftiging en doodsbedreigingen voor wie opkomt voor de wolf5 zijn een heel duidelijk signaal dat er kwaad opzet in het spel is. Ook moeten er extra inspanningen komen ter bescherming van de andere wolven, of zij zijn de volgende slachtoffers. Het is niet aan de mens om de natuur te modelleren naar zijn of haar behoefte of welbehagen.

Joffrey Legon: “Dat deze dieren opgejaagd en vermoord worden omdat ze niet passen in de “huisje, tuintje, boompje” mentaliteit, is ontoelaatbaar. Co-existentie is de enige juiste weg vooruit!”

Wolven volgen hun instinct en doden niet uit kwade wil. De dierlijke industriële agro-industrie staat met bebloede handen doodleuk met de vinger te wijzen, degoutant!

Joffrey Legon, Animal Rights

Vrije meningsuiting is geen heksenjacht

Iedereen moet de mogelijkheid hebben om op een vredevolle manier zijn of haar mening te uiten. Ook de veehouders en buurtbewoners in wolvengebieden. Maar er is een verschil tussen een mening uiten en het demoniseren van een inheemse diersoort die elk recht heeft om hier te vertoeven. De mens is en blijft echter maar één van de vele soorten die onze planeet bewoont.

Dat veehouders gezellig verkondigen dat de wolven zorgen voor immens veel dierenleed1, is in onze ogen dan ook volledig hypocriet. Legon: “Wolven volgen hun instinct en doden niet uit kwade wil. De industriële veehouderij staat met bebloede handen doodleuk met de vinger te wijzen, degoutant!”

UPDATE

  • particulier verhoogt de beloning met 500 euro

Animal Rights looft beloning uit

Animal Rights roept op om alle gerelateerde en potentieel nuttige informatie te bezorgen via info@animalrights.be. De persoon die de gouden tip bezorgt die leidt tot de ontmaskering en veroordeling van de dader, ontvangt een beloning van 5000 euro.

Organisaties of personen die willen bijdragen aan de beloning kunnen ons contacteren via hetzelfde e-mailadres.