Main content

Inhoud

Animal Rights sleept slachthuis Verbist voor de rechter

Nieuws: 24 juni 2019
Slacht

Op maandagochtend 24 juni was Animal Rights aanwezig in de rechtszaal tijdens de inleidende zitting in de zaak tegen slachthuis Verbist, het vroegere Veviba uit Izegem. Het slachthuis werd gesloten nadat de undercoverreportage van Animal Rights een waslijst aan inbreuken op dierenwelzijn aan het licht bracht. De dierenrechtenorganisatie heeft zich burgerlijke partij gesteld en volgt de zaak nauwlettend op.
 
“We willen rechtmatige straffen voor de misdaden die de zaakvoerder en het slachthuis begaan hebben”, zegt campagnecoördinator Els Van Campenhout.1 2

We willen rechtmatige straffen voor de misdaden die de zaakvoerder en het slachthuis begaan hebben.

Els Van Campenhout, Animal Rights

UNDERCOVERBEELDEN

De schokkende undercoverbeelden die Animal Rights in 2017 aan het licht bracht zorgden ervoor dat het slachthuis gesloten werd. Dieren werden stelselmatig mishandeld met elektrische prikkelaars en ook het bedwelmen liep geregeld mis. Sommige dieren werden bij bewustzijn de keel over gesneden.

EERSTE ZITTING

Het ging om een inleidingszitting waarbij de partijen, inclusief het openbaar ministerie, een akkoord moeten maken over een zogenaamde conclusiekalender. Hierin worden onder andere afspraken gemaakt over het delen van stukken en worden termijnen bepaald waarbinnen de standpunten schriftelijk kenbaar gemaakt moeten worden.

UITSPRAAK VOORJAAR 2020

Zowel de zaakvoerder als het slachthuis moet zich verantwoordelijk voor zware inbreuken op dierenwelzijn en hygiëne. Er zal gepleit worden op 24 maart 2020.

ANIMAL RIGHTS WIL SLUITING SLACHTHUIS

Animal Rights wil dat de daders gestraft worden voor de misdaden die ze begaan hebben. Verder eisen ze ook dat de vestiging in Izegem nooit meer de deuren heropent, ook niet op een andere locatie.

SLUIT DE SLACHTHUIZEN Teken nu de petitie Slacht

Teken nu de petitie

Ja, je mag mij bellen op het volgende nummer