Main content

Inhoud

Crowdfunding 2021: Animal Rights in de rechtbank

Nieuws: 3 juni 2021
Animal Rights

Animal Rights strijdt voor de rechten en bescherming van dieren. Wetten zijn vaak gemaakt om menselijke belangen te beschermen en houden niet of te weinig rekening met dieren. Dit willen wij veranderen. Eén van de manieren waarop wij dit doen is via het gerechtelijk systeem. Door rechtszaken aan te spannen en gebruik te maken van de ruimte die de wet biedt, komen wij ook via de juridische weg op voor de belangen van dieren. Om dit te bekostigen, zijn wij een crowdfunding gestart.

Rowena Vanroy, Animal Rights: "Met onze rechtszaken willen wij dit onrechtvaardige systeem fundamenteel te veranderen, om zo blijvende verandering te bekomen voor de dieren."

Steun onze crowdfunding hier!

Juridische acties

Wat doen wij zoal op juridisch vlak? We dienen bijvoorbeeld WOB-verzoeken in bij openbare instanties. Dit zijn officiële verzoeken om informatie openbaar te maken. Zo kwamen we bijvoorbeeld te weten dat er massaal overtollige proefdieren worden gedood. In Nederland dienen we handhavingsverzoeken in. In België stellen we ons regelmatig burgerlijke partij wanneer er een misdrijf is geweest met dieren, zoals voor een boer die zowel meerdere runderen als een gans mishandelde. Zo proberen we maximale straffen te bekomen.

Maar we doen nog meer! In Nederland vechten we ontheffingen voor de jacht op wilde diersoorten aan. Daarmee kunnen we echt het verschil maken voor wilde diersoorten. In België sleepten we een aantal slachthuizen voor de rechtbank, zoals het slachthuis Moerbeko.

Lees hier meer over onze juridische acties het voorbije jaar.

Full size
De eerste 30% is ingezameld!

Crowdfunding

Advocaten en rechtszaken leveren niet alleen successen op, ze kosten ook veel geld. Om het komende jaar door te blijven gaan, hebben we 10.000 euro nodig! Daarom is Animal Rights een crowdfunding gestart. Als je het net als ons belangrijk vindt dat dieren een stem krijgen in de rechtbank, dan kun je onze crowdfunding hier steunen.