Main content

Inhoud

Animal Rights in de rechtbank

Nieuws: 4 juni 2021
Animal Rights

Animal Rights wil een stem zijn voor de dieren in de rechtbank. Daarom zijn we, net zoals vorig jaar, een crowdfunding gestart om onze rechtzaken te bekostigen. Hier vind je alvast enkele voorbeelden van waar we het geld het afgelopen jaar 2020-2021 aan besteed hebben. Steun onze crowdfunding hier.

Stop de slacht

In Nederland:

In België:

Ban de jacht

In Nederland:

In België:

Vervang dierproeven

Voor onze campagne vervang dierproeven maken we veelvuldig gebruik van advocaten om WOB-verzoeken te versturen. Zo verkrijgen we informatie over wat er zich achter gesloten deuren afspeelt. Op die manier konden we de volgende misstanden aan het licht brengen.

In Nederland:

In België:

Weg met bont

In Nederland:

  • Animal Rights en Bont voor Dieren dienden een handhavingsverzoek tegen het hardhandig vergassen van nertsen.
  • Animal Rights en Bont voor Dieren voeren al zes jaar campagne om de exacte aantallen pelsdieren in de fokkerijen te achterhalen met de bedoeling om uitbreidingen tegen te gaan. Nu er geen nerts meer in de kooi zit (gelukkig!) gaan we de stukken eindelijk krijgen.
  • Animal Rights eist handhaving van fokverbod: vosjes komen vrij!

Buba

Door een stem te zijn voor de dieren in de rechtbank, hopen wij blijvende verandering te bekomen. Wetten zijn gemaakt om mensen te beschermen, maar bieden dieren vaak geen of onvoldoende bescherming. Dit willen wij anders zien! Vind je dit net als ons belangrijk? Steun dan onze crowdfunding.

Lees ook: Juridische activiteiten