Main content

Inhoud

Handtekeningenactie tegen dierproeven op honden en katten

Nieuws: 26 november 2020
Dier­proeven

Op dit moment worden honden en katten in dodelijke dierproeven gebruikt in Nederlandse en Belgische laboratoria. Animal Rights wil met alle macht deze akelige testen stoppen.

Robert Molenaar van Animal Rights: “We zijn hard op weg naar de 40.000e handtekening. Er zijn prima alternatieven voor handen voor deze dierproeven. We willen dat politici hun verantwoordelijkheid nemen en de honden en katten uit de laboratoria redden."

Laatste cijfers

In de periode 2017 tot en met 2019 zijn er maar liefst 2475 dierproeven op honden en 491 dierproeven op katten uitgevoerd in Nederlandse laboratoria. In Vlaanderen lopen de aantallen nog verder op: in dezelfde periode werden 4803 dierproeven op honden en 312 dierproeven op katten uitgevoerd. Ook in 2020 zijn er weer nieuwe projectvergunningen verleend om in de aankomende jaren testen op honden en katten uit te voeren.

Deze testen vinden vrijwel allemaal plaats bij de grootverbruikers van honden en katten. Het gaat om het commerciële proefdiercentrum Charles River in Den Bosch en de farmabedrijven MSD in Boxmeer en Janssen Pharmaceutica in Beerse.

Jen Hochmuth van Animal Rights: "Proefdieren zijn geen gebruiksvoorwerpen, maar individuën met recht op leven en welzijn. Wat je huisdier niet mag overkomen, mag met geen enkel dier gebeuren."

Stop dodelijke experimenten op honden en katten TEKEN NU DE PETITIE Dier­proeven

Teken nu de petitie

Ja, je mag mij bellen op het volgende nummer