Main content

Inhoud

Het BPRC ziet dieren als gebruiksvoorwerpen

Nieuws: 1 juli 2021
Dier­proeven

Animal Rights hield woensdagmiddag 30 juni een luidruchtige protestactie voor de ingang van het apentestcentrum BPRC. “Wat willen wij? Alle apen vrij!” galmde het over het terrein aan de Lange Kleiweg in Rijswijk. Animal Rights oprichter Robert Molenaar: “We voeren een drukcampagne voor sluiting van het apentestcentrum. Dieren worden ingezet alsof het gebruiksvoorwerpen zijn. Dat kunnen we niet toestaan.”

Gruweltesten

Het BPRC voert nog altijd gruwelijke testen uit. Zo krijgen penseelapen elektrische schokken toegediend in de kooi. Eerder dit jaar brachten we het nieuws dat het BPRC apen infecteert met vogelgriep. Om deze experimenten mogelijk te maken heeft het apentestcentrum nog meer subsidiegeld opgehaald bij de overheid. Molenaar: “Om gek van te worden. Besteed dat geld nu aan dierproefvrij onderzoek, niet aan achterhaalde dierproeven.”

Rijswijk

De acties kunnen op veel bijval rekenen van de inwoners van Rijswijk en omgeving. Passanten steken hun duimen op en rijden al toeterend voorbij. “Toch weten heel veel mensen in Rijswijk nog steeds niet dat er een gruwellab in hun gemeente zit. We organiseren op Wereldproefdierendag 2022 een grote mars door Rijswijk om mensen wakker te schudden,” aldus Molenaar.

Help mee

Bestel nu een actiepakket in onze webshop met folders en stickers over de apentesten zodat je zelf mensen kunt informeren. En vergeet niet onze petitie voor sluiting van het BPRC te tekenen.

Petitie voor sluiting van het apentestcentrum BPRC Jaarlijks worden 150 tot 200 apen gebruikt in gruwelijke dierproeven. Dier­proeven

Teken nu de petitie

Ja, je mag mij bellen op het volgende nummer