Main content

Inhoud

Infecteren van apen met vogelgriep gaat door

Nieuws: 24 juni 2021
Dier­proeven

Minister Schouten laat Animal Rights weten dat ze niet bereid is om het infecteren van apen met vogelgriep te stoppen. Deze dierproeven worden uitgevoerd door het apentestcentrum BPRC in Rijswijk. Animal Rights stuurde een brandbrief met 4400 handtekeningen naar de minister. 1

Animal Rights oprichter Robert Molenaar: “Het is teleurstellend dat de minister wegkijkt terwijl apen zwaar lijden onder deze brute experimenten. We blijven echter strijden voor hun vrijheid.”

Hoezo onafhankelijk?

De minister laat weten dat de vergunning om dierproeven te mogen uitvoeren verleend is door de Centrale Commissie Dierproeven op basis van een onafhankelijke en deskundige beoordeling. Molenaar: “Hoe kan een commissie onafhankelijk zijn wanneer drie van de zes leden direct betrokken zijn bij dierproeven? Zo kom je nooit af van deze akelige testen.”

Pak de pluimveestapel aan

In de brandbrief werd benadrukt dat Nederland een tikkende tijdbom is door de aanwezigheid van de enorme pluimveestapel. Molenaar: “Het is een kwestie van tijd voor een gemuteerde dierziekte overslaat op de mens. Dit is een onhoudbare situatie en het aanpakken van de pluimveestapel is onvermijdelijk.”

De minister laat Animal Rights weten dat een expertgroep met een rapport komt over zoönosen, en de uitkomst afwacht. Ondertussen blijft het BPRC doorgaan met het infecteren van apen met vogelgriep. Animal Rights organiseert op woensdag 30 juni om 13uur een protestactie voor de poort van het apentestcentrum in Rijswijk.

Petitie - vervang dierproeven Animal Rights roept de regering op om nu echt werk te maken van het vervangen van dierproeven. Dier­proeven

Teken nu de petitie

Ja, je mag mij bellen op het volgende nummer