Main content

Inhoud

Janssen Pharmaceutica plant meer dan 10.000 dierproeven op honden

Nieuws: 13 oktober 2022
Dier­proeven

Nergens in België worden er zo veel dierproeven op honden uitgevoerd als bij Janssen Pharmaceutica in Beerse. De komende 5 jaar mag het bedrijf meer dan 80.000 dierproeven uitvoeren, waarvan meer dan 10.000 op honden alleen. Animal Rights trekt aan de alarmbel en organiseert op woensdag 26 oktober een protest voor de poort van het bedrijf.

Jen Hochmuth: "We willen met Janssen Pharmaceutica in debat gaan over dierproeven. Ons standpunt is helder: dierproeven stopzetten en vervangen door dierproefvrije technieken."

Hallucinante plannen

Voor de periode van oktober 2021 tot oktober 2022 heeft de ethische commissie in Vlaanderen 10 projectaanvragen van Janssen Pharmaceutica voor een looptijd van telkens 5 jaar goedgekeurd.

Hiervoor mag het bedrijf tot 81.434 proefdieren gebruiken. Het gaat om 35.826 ratten, 21.024 muizen, 10.909 honden, 6644 konijnen, 3650 cavia’s, 3350 varkens, en 31 andere knaagdieren.1

WAAROM GEBRUIKT JANSSEN PHARMACEUTICA HONDEN?

Beagles van één tot twee jaar oud worden bij Janssen veel gebruikt in toxicologische proeven en onderzoek naar cardiologische en psychische aandoeningen. Beagles zijn al sinds de jaren zestig van de vorige eeuw in trek bij proefdiercentra omdat deze honden niet te groot zijn, een hoge pijngrens hebben en zich amper verzetten.

Jen Hochmuth: “De honden zijn slachtoffer van hun eigen goedheid. We maken ons ernstig zorgen om het leven en welzijn van deze dieren."

Lees ook: De lijdensweg van proefhonden achter gesloten labodeuren

Deze honden hebben net als alle andere honden een warme mand én thuis nodig en geen koude kille vloer in een labohokje.

Jen Hochmuth, Animal Rights

ANIMAL RIGHTS PLANT DEMONSTRATIE

Op woensdag 26 oktober organiseert Animal Rights een protest aan de ingang van Janssen Pharmaceutica tegen de geplande dierproeven. Animal Rights betreurt het dat Janssen blijft vasthouden aan onethische dierproeven. "We willen dat er een einde komt aan dierproeven op honden en alle andere proefdieren", aldus Hochmuth.
Link naar het facebookevent

Animal Rights heeft een petitie lopen voor de stopzetting van honden- en kattenexperimenten, het vervangen van dierproeven en het uitplaatsen van de ex-proefdieren naar een opvangcentrum.
Teken de petitie hier.

Jen Hochmuth: "We willen dat de Vlaamse dierproefsector en overheid ernstig werk maken van de ontwikkeling en promotie van dierproefvrije alternatieven."

Stop dodelijke experimenten op honden en katten TEKEN NU DE PETITIE Dier­proeven

Teken nu de petitie

Ja, je mag mij bellen op het volgende nummer