Main content

Inhoud

Kellogg’s maakt na 65 jaar een einde aan dierproeven

Nieuws: 4 februari 2019
Dier­proeven

Kellogg’s maakt na 65 jaar een einde aan dierproeven

Voedselproducent Kellogg's heeft een deal gesloten met dierenrechtenorganisatie PETA om dierproeven voor hun producten of ingrediënten te stoppen. 1 Kellogg's heeft nu eindelijk een wereldwijd beleid ingevoerd dat het uitvoeren, financieren, ondersteunen of goedkeuren van dierproeven verbied.

Kellogg's na 65 jaar geen 'cereal killer' meer.

Jen Hochmuth, Animal Rights

Wrede en dodelijke dierproeven

Volgens PETA was Kellogg's betrokken bij dodelijk experimenten waarvoor 1.213 ratten en 60 hamsters werden gebruikt. In één van de tests van Kellogg's hebben dierproefnemers ratten twee dagen uitgehongerd, de helft van hun dunne darm verwijderd, ze vetzuren gevoed of geïnjecteerd met medicijnen, en vervolgens gedood en ontleed. In een andere dierproef werden de ratten op een vetrijk dieet met tarwezemelen gezet en injecteerden ze de proefdieren herhaaldelijk met een stofje dat darmtumoren opwekte.

Jen Hochmuth van Animal Rights: “Er is geen enkel excuus voor het vergiftigen, verstikken en doden van een levend individu. Deze nutteloze en barbaarse praktijken moeten stoppen.”

Steeds meer producenten stoppen met dierproeven

De stap van Kellogg's volgt op een groeiend aantal producenten die zich afkeren van dierproeven en overstappen op dierproefvrije technieken. Volgens Hochmuth is dit nog geen reden om te vroeg te juichen: “We eisen een complete ban op dierproeven voor alle consumentenproducten. Geen enkel dier hoeft met zijn of haar leven te betalen voor onze comfort of luxe.”