Main content

Inhoud

Laatste blik in slachthuis Izegem voor het gesloopt wordt

Nieuws: 22 september 2021
Slacht

Net voordat slachthuis Verbist gesloopt zal worden, zijn de deuren van het verlaten slachthuis nog één maal open gesteld voor een select publiek op 12 en 19 september 2021 naar aanleiding van Open Monumentendag. Animal Rights publiceert foto’s van het verlaten slachthuis voordat het tegen de vlakte gaat. De dierenrechtenorganisatie is blij dat dit slachthuis nooit meer open gaat.

Het slachthuis werd gesloten nadat Animal Rights undercoverbeelden in 2017 aan het licht brachten dat dieren systematisch mishandeld werden bij slachthuis Verbist.

Lees ook: Campagne slachthuis Izegem: de tijdlijn

Undercoverbeelden

In 2017 kon Animal Rights gruwelijke undercoverbeelden maken van hoe runderen systematisch mishandeld werden met de elektrische prikkelaar, stokslagen kregen en één stier werd zelfs anaal gepenetreerd.

Angstige dieren moesten toekijken hoe lotgenoten opgetakeld werden aan de slachtlijn en sommige dieren werden bij bewustzijn gekeeld

Rechtszaak

Animal Rights begon een rechtszaak met burgerlijke partijstelling tegen de dierenbeulen van slachthuis Izegem. Na jarenlang procederen kwam in maart 2021 eindelijk de uitspraak: de rechter verklaarde de beelden nietig en het slachthuis gaat vrijuit voor dierenmishandeling.

Beroep

Animal Rights ging in beroep tegen deze onrechtvaardige en absurde beslissing: ”Wij aanvaarden niet dat onze beelden zomaar uit het dossier gegooid worden en dat ze vrijuit gaan voor dierenmishandeling," zegt Animal Rights campagnecoördinator Els Van Campenhout.

SLUIT DE SLACHTHUIZEN Teken nu de petitie Slacht

Teken nu de petitie

Ja, je mag mij bellen op het volgende nummer