Main content

Inhoud

Overzicht petities

Animal Rights maakt gebruik van het petitierecht om onze thema’s bont, jacht, slacht en dierproeven onder de aandacht te brengen van politici en bestuurders. Hieronder een lijst met lopende petities en petities die zijn ingediend.

Petities - Weg met bont

Aangeboden petities

 • Juni 2023 - Het doek voor een nieuw Knorhof is bijna gevallen, maar Straathof zal er nog alles aan proberen doen om deze horrorlocatie opnieuw op te mogen bouwen. Om te voorkomen dat hij wederom nieuwe vergunningen krijgt, eisen we bij de overheid een definitief verbod. De petitie werd 23.041 keer ondertekend.

 • Juni 2023 - Met 11.550 handtekeningen roept Animal Rights de overheid op om het gebruik van levende lokdieren tijdens de jacht een halt toe te roepen.

 • Januari 2023 – Animal Rights heeft op 18 januari 2023 een brandbrief tegen dierproeven aan een naaste medewerker van minister Adema overhandigd. De brandbrief werd in 4 weken tijd door 3.555 mensen getekend.

 • November 2022 - Met meer dan 60.000 handtekeningen roept Animal Rights de Tweede Kamer op om geen vergunning te verlenen aan proefdiercentrum Charles River in Den Bosch. Met deze vergunning mag het proefdiercentrum voor weer 5 jaar duizenden honden en katten gebruiken in dodelijk experimenten.

 • Oktober 2022 - Met meer dan 4.000 handtekeningen werd de petitie stop de jacht op 'Rode Lijst' -dieren overhandigd aan het kabinet van Vlaams minister van Omgeving Demir.

 • April 2022 - Met de actie "Eendjes van de kaart" riepen we de minister op om een einde te maken aan de eendenhouderij. Ruim 3.000 namen van mensen die de actie ondersteunen hebben we op een kaart geschreven en aangeboden.

 • April 2022 - Petitie stop de genetische modificatie van proefdieren werd overhandigd aan Kamerlid Tjeerd De Groot.

 • Maart 2022 - Op 8 maart 2022 overhandigde Animal Rights een petitie tegen de trofeejacht met 37.000 handtekeningen aan federaal minister van Milieu Khattabi. Het voorstel van resolutie dat de invoer van jachttrofeeën van bepaalde soorten verbiedt, werd unaniem goedgekeurd.

 • Januari 2022 - Animal Rights heeft een brandbrief tegen de hobbyjacht overhandigd aan de commissie LNV. De brandbrief wordt gesteund door 19 andere organisaties en is ondertekend door meer dan 9.000 mensen.

 • September 2021 - De brandbrief stop dierproeven voor de bontindustrie is overhandigd aan het ministerie van LNV, het departement van minister Schouten.

 • April 2021 - Op Wereldproefdierendag overhandigde Animal Rights 100.000 handtekeningen voor een verbod op het gebruik van alle niet-menselijke primaten in dierproeven aan Ben Weyts, de Vlaamse minister van Dierenwelzijn.

 • April 2019 - Maar liefst 30.700 handtekeningen voor het sluiten van kippen horrorschuren worden aangeboden aan Ben Weyts, minister voor dierenwelzijn in Vlaanderen. Animal Rights verwelkomt het besluit van minister Weyts om kooikippen te verbieden, maar ons recente onderzoek naar horror-schuren in Vlaanderen en Nederland toont aan dat het verbod op kooi-systemen nog lang niet ver genoeg gaat. Ook in scharrelstallen is het leed niet te overzien.”