Main content

Inhoud

Petitie voor vrijlating labradors massaal getekend

Nieuws: 28 januari 2019
Dier­proeven

Onze Zweedse collega’s van Djurrättsalliansen overhandigden afgelopen vrijdagmiddag 84.232 handtekeningen aan de Universiteit van Göteborg. De dierenrechtenorganisatie eist de vrijlating van de zes labradors genaamd Venus, Milia, Mimosa, Luna, Lotus en Zuri. Jen Hochmuth van Animal Rights: “De honden dreigen te worden afgemaakt nadat ze ingezet zijn in akelig onderzoek naar tand-implantaten.”

Vervang alle dierproeven

De petitie werd binnen korte tijd massaal getekend. Ook Animal Rights riep op tot het ondersteunen van deze campagne waardoor vele Nederlandse en Belgische namen onder de petitie staan. Djurrättsalliansen maakte tevens bekend dat zij de vrijlating eisen van Grollan en Bullen, twee katten van 5 en 4 jaar oud.

Hochmuth: “Het gaat nu om de vrijheid van honden en katten uit het laboratorium maar we mogen zeker niet uit het oog verliezen dat we alle dierproeven willen vervangen. Een vooraanstaande universiteit zou juist gebruik moeten maken van moderne dierproefvrije technieken, en niet van achterhaalde dierproeven.”

Maatschappelijke onrust

Vandaag overlegt de Universiteit van Göteborg intern over de aangeboden petitie en de maatschappelijk onrust die is ontstaan vanwege de controversiële dierproeven.