Main content

Inhoud

Veel steun voor actie tegen dierproeven Erasmus MC

Nieuws: 27 mei 2021
Dier­proeven

Vijftig activisten van Animal Rights protesteerden woensdagmiddag 26 mei tegen dierproeven in Rotterdam. Met grote protestborden en spandoeken was de actie zeer goed zichtbaar voor het verkeer op de drukke Westzeedijk: veel voorbijgangers toeterden en lieten hun support zien.

Animal Rights oprichter Robert Molenaar: “Met onze actie en de brandbrief aan de Raad van Bestuur willen we druk uitoefenen op het Erasmus MC om werk te maken van het vervangen van dierproeven. De lijdensweg van proefdieren moet stoppen.”

Grootverbruiker van proefdieren

Het Erasmus MC gebruikt vele tienduizenden proefdieren: een groot deel van de proefdieren is overschot en wordt gedood. Volgens de laatste cijfers (2019) voerde het Erasmus 13.786 dierproeven uit op muizen, ratten, cavia’s, gerbils, hamsters, fretten, apen, varkens, kippen, vogels en vissen. Daarbovenop komen nog eens circa 2.000 proefdieren die gedood worden om materiaal te verkrijgen voor onderzoek.

“We blijven campagne voeren de rechten van dieren. Dierproeven zijn misdaden tegen weerlozen,” aldus Molenaar.

Animal Rights voerde dezelfde dag ook actie in Leuven tegen apenexperimenten.

Petitie - vervang dierproeven Animal Rights roept de regering op om nu echt werk te maken van het vervangen van dierproeven. Dier­proeven

Teken nu de petitie

Ja, je mag mij bellen op het volgende nummer