Main content

Inhoud

Voor ons telt elk dier

Nieuws: 19 maart 2017
Dier­proeven

Op zaterdag 18 maart protesteerden zo'n 100 mensen bij het Erasmus MC in Rotterdam. In het grootste proefdiercentrum van Nederland worden jaarlijks meer dan 30.000 dierproeven uitgevoerd op muizen, ratten, konijnen, fretten, zebravissen, vogels, varkens en apen.

Animal Rights-directeur Robert Molenaar: "We hielden grote borden en spandoeken vast met afbeeldingen van proefdieren. Zo willen we het verborgen leed zichtbaar maken. We roepen het Erasmus MC op om dierproeven te vervangen door alternatieven. Voor ons telt elk dier. Het gaat om individuen met recht op leven en welzijn."

We blijven campagne voeren voor de vrijheid van de proefdieren.

Robert Molenaar, Animal Rights

Het Algemeen Dagblad, de Telegraaf, NU.nl en RTV Rijnmond deden verslag van onze geslaagde actie. "Helaas is het Erasmus MC nog steeds niet bereid om met ons in gesprek te gaan," aldus Molenaar. "We blijven campagne voeren voor de vrijheid van de proefdieren."

Via deze plek willen we alle actievoerders, supporters en de sprekers Jeroen van der Lee, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren Rotterdam, en Karen Soeters, oprichter van Animals Today, bedanken voor hun geweldige inzet.