Main content

Inhoud

World Day for Animals in Laboratories

Nieuws: 6 januari 2017
Dier­proeven

Zaterdag 22 april 2017 is het World Day For Animals In Laboratories. Op deze dag komen dierenorganisaties wereldwijd op voor de rechten van proefdieren. Animal Rights organiseert een stille mars door de straten van Leuven.

Wat gaan we doen?

Vanaf 12:30 kan je terecht op het Martelarenplein in Leuven. Hier kun je terecht voor standjes met merchandise, informatie, je handtekening zetten voor het vervangen van dierproeven, of voor een vegan snack. Er zullen toespraken gehouden worden voor, tijdens en na de mars. Om 14:00 begint de stille mars door de binnenstad van Leuven. We rekenen op 500 deelnemers. We hebben speciale spandoeken voor de optocht gemaakt.

Waarom?

In de Nederlandse en Belgische proefdiercentra worden nog steeds apen, honden, katten, muizen en vele andere dieren gebruikt in experimenten. Animal Rights roept zowel de Vlaamse als de Nederlandse overheid op om meer geld beschikbaar te stellen voor onderzoek naar alternatieven. Het is de hoogste tijd om dierproeven te vervangen door moderne dierproefvrije technieken. Teken NU de petitie voor meer alternatieven.

Praktisch

  • We verzamelen op het Martelarenplein in leuven. Dit is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Er is een NMBS station en bushaltes van De Lijn.
  • Kom je met de auto, dan kan je parkeren in de ondergrondse parking onder het Martelarenplein, of een van de andere beschikbare parkings. Heb je plaats over? Geef een seintje op de Facebook-pagina zodat andere mensen eventueel mee kunnen rijden in je wagen.
  • De mars loopt door het centrum van Leuven. De route is ongeveer 2,5km. Gezinnen met kinderen en rolstoelgebruikers kunnen zeker en vast ook deelnemen.
  • Trek je favoriete dierenrechten-T-shirt aan. Je kunt ook een Animal Rights T-shirt of jasje kopen voor 15 euro. Het thema van deze dag is dierproeven uiteraard.
  • Wil je actief meehelpen als vrijwilliger om deze dag tot een succes te maken? Dat kan! We zoeken altijd mensen die graag een handje toesteken. Stuur een e-mail naar info@animalrights.be

LET OP

  • Gebruik je gezond verstand, je vertegenwoordigt de dieren en Animal Rights. Elke vorm van agressie wordt absoluut niet getolereerd.
  • Liever geen honden, tenzij ze goed overweg kunnen met stress en drukte.
  • We hebben speciale spandoeken gedrukt voor de actie. Eigen spandoeken zijn alleen toegestaan na toestemming vooraf. Neem even contact met ons op via info@animalrights.be
  • Luister naar de aanwijzigingen van de organisatie en politiediensten.
  • We verwachten van elke deelnemer dat hij of zij onze richtlijnen naleeft. Zo zijn wij tegen alle vormen van uitbuiting en discriminatie van mens en dier.