Main content

Inhoud

150 activisten protesteren voor sluiting apentestcentrum

Nieuws: 20 mei 2017
Dier­proeven

Ruim 150 activisten van Animal Rights en Een DIER Een VRIEND voerden zaterdagmiddag 20 mei actie voor sluiting van het apentestcentrum BPRC in Rijswijk. Met spandoeken en grote protestborden voerden de dierenrechtenorganisaties een waardig en stil protest voor de apen.

Rosella D'angeli, woordvoerder van Een DIER Een VRIEND: "Met deze actie willen we onze eis kracht bij zetten: onmiddellijke stopzetting van de apentesten."

Blind en verlamd

Voor onderzoek naar multiple sclerose worden in het BPRC resusapen en penseelapen gebruikt. De dieren worden ziek gemaakt met stoffen die hun zenuwen aantasten. Ze raken verlamd, blind, apathisch en vermageren sterk. Na een maandenlange lijdensweg worden de apen gedood met een injectie.

Paulien Edixhoven, campagnecoördinator van Animal Rights: "Dit type onderzoek vindt al meer dan 30 jaar plaats. Hoe lang moeten deze dierproeven nog doorgaan? De apen hebben lang genoeg geleden."

De afgelopen week besteedde het AD, de Telegraaf, Radio 1, Omroep West en RTL Nieuws aandacht aan de actie. De dierenrechtenorganisaties blijven strijden voor de vrijheid van de apen.