Main content

Inhoud

3 redenen om geen varkensvlees meer te eten

Nieuws: 19 mei 2022
Slacht

Wij zetten 3 redenen op een rijtje om (varkens)vlees links te laten liggen.

De varkenshouderij is immoreel

Animal Rights doet al jarenlang onderzoek naar de levensomstandigheden van varkens in de varkenshouderij. De lijst van misstanden die we al zagen is lang: lijden onder hittestress in zowel de stallen als op transport, onthouden van medische zorg, creperen in de stallen, het vervoeren van zieke en kreupele dieren, mishandelingen tijdens het inladen tot systematische mishandelingen in de slachthuizen en het onverdoofd kelen van varkens die het uitschreeuwen terwijl ze ondersteboven aan de slachtlijn hangen.

Deze vreselijke industrie is volstrekt immoreel.

Varkens hebben recht op leven

Varkens zijn intelligente dieren die recht hebben op leven. Recht op een leven dat vrij is van pijn, ongemakken en het onnodig gedood worden. Voor Animal Rights heeft élk dier recht op leven en welzijn. Animal Rights ziet slachten als het onnodig doden van dieren. Er zijn immers genoeg plantaardige alternatieven.

Varkens eten hoeft niet

Het is helemaal niet nodig om (varkens)vlees te eten. Er zijn fantastische producten op de markt om (varkens)vlees te vervangen. Om jou op weg te helpen hebben we onze tips op een rijtje gezet.

Stop de promotie van vlees en zuivel Teken de petitie Slacht

Teken nu de petitie

Ja, je mag mij bellen op het volgende nummer