Main content

Inhoud

Educatieve straatcampagne maakt verborgen dierenleed zichtbaar

Nieuws: 23 mei 2019
Dier­proeven

Al ruim 10 jaar* informeren vrijwilligers van Animal Rights het winkelende publiek in de grote steden over dierproeven. De laatste jaren staat Animal Rights ook steeds vaker op festivals. Inmiddels zijn er meer dan 500 infostands georganiseerd in Nederland en België. Robert Molenaar is oprichter van Animal Rights en ziet het belang in van deze educatieve campagne: “We maken het verborgen dierenleed in laboratoria zichtbaar en voeden de maatschappelijke onvrede over het gebruik van proefdieren.”

Petitie massaal getekend

Op de informatiestand liggen verschillende folders over dierproeven en dierenrechten. Daarnaast kunnen mensen de petitie tekenen die op tafel ligt. Hier wordt gretig gebruik van gemaakt. De informatiestand is zodanig professioneel aangekleed dat deze van verre afstand herkenbaar is.

Molenaar: “Vele duizenden mensen zien onze informatiestand. Mensen komen spontaan naar ons toe om te praten over dierproeven of dierenrechten. Vaak reageren mensen geschokt over het feit dat er nog zoveel dierproeven worden uitgevoerd. Het is een prettige en laagdrempelige manier om mensen te bereiken.”

Vrijwilligerswerk

De informatiestands worden mogelijk gemaakt dankzij de inzet van een grote groep vrijwilligers. Molenaar: “Het is eenvoudig om vrijwilliger te worden. Dat kan je doen door je aan te melden via de website. Vervolgens ontvang je een reader met alle benodigde informatie.”

Animal Rights organiseert regelmatig workshops, debatten en lezingen over dierproeven: een ideaal moment om alle vrijwilligers en geïnteresseerden bij te praten over de meest recente ontwikkelingen.


*Van 2009 tot en met 2014 werden informatiestands georganiseerd onder de naam Anti Dierproeven Coalitie (ADC), vanaf 2015 onder de naam Animal Rights.

Stop dodelijke experimenten op honden en katten TEKEN NU DE PETITIE Dier­proeven

Teken nu de petitie

Ja, je mag mij bellen op het volgende nummer