Main content

Inhoud

Geef gul tijdens collecteweek Nationaal MS Fonds

Nieuws: 18 november 2019
Dier­proeven

Het Nationaal MS Fonds is het eerste gezondheidsfonds in Nederland dat geen enkele dierproef financiert. De organisatie zet wel in op onderzoek, maar doet dat dierproefvrij. Vandaag begint de nationale collecteweek van het Nationaal MS Fonds. Robert Molenaar van Animal Rights: “Het Nationaal MS Fonds laat zien dat ethiek en onderzoek prima samen kan gaan. We roepen op om flink te doneren tijdens de collecteweek.

Het Nationaal MS Fonds laat zien dat ethiek en onderzoek prima samen kan gaan. We roepen op om flink te doneren tijdens de collecteweek.

Robert Molenaar, Animal Rights

Statuten

In de statuten van het Nationaal MS Fonds staat opgenomen dat met het opgehaalde geld geen dierproeven worden gefinancierd. 1 Het goede doel is een snelgroeiende organisatie die vorig jaar ruim 1 miljoen euro ophaalde tijdens de collecteweek.

Het Nationaal MS Fonds: “Er is geen oplossing voor MS. Onderzoekers weten niet hoe MS ontstaat en hoe de ziekte te genezen is. Onderzoek is hard nodig. We financieren geen onderzoeken waarbij dieren als proefdieren worden ingezet. Er zijn andere methoden om onderzoeken te testen.”

Transitie Proefdiervrije Innovatie

Naast het Nationaal MS Fonds is de Brandwondenstichting sinds een aantal jaren volledig dierproefvrij. Molenaar: “We zien een omslag bij gezondheidsfondsen: er wordt steeds meer geïnvesteerd in moderne dierproefvrije technieken. Dat is goed nieuws voor mens en dier.”