Main content

Inhoud

Maakt dit leed je ook sprakeloos? Geef dan je stem aan de proefdieren!

Nieuws: 23 april 2022
Dier­proeven

Tranen, shock, woede... Wat zou jouw reactie bij het zien van deze beelden zijn? Als het al zo erg is om naar te kijken, hoe erg moet het dan niet zijn om het zelf mee te maken? Vlak voor Wereldproefdierendag lanceert Animal Rights een nieuwe campagnevideo waarin onder meer ook Pol Goossen en Martine Prenen hun getuigenis over dierproeven doen.

Ik heb al dikwijls beelden gezien van dierproeven. En ik moet zeggen: elke keer ontroert het mij. Wat zeg ik? Beroert het mij.

Pol Goossen

Sluit je ogen niet voor hun lijden

Animal Rights toonde beelden uit Europese laboratoria aan verschillende mensen. De dierproeven zijn verontrustend, pijnlijk en traumatisch, en de dieren lijden er enorm. In sommige gevallen sterven ze zelfs aan de giftige effecten van de chemicaliën en drugs die in hun lichaam worden gepompt.

De video zelf laat enkel de emoties zien als reactie op het dagelijkse leven en lijden van proefdieren. “Als het al zo erg is om naar te kijken, hoe erg moet het dan niet zijn om het zelf mee te maken?”, stelt campagnecoördinator Jen Hochmuth.

Ik ben absoluut tegen dierproeven omdat ik weet dat het anders kan. Dat onnoemelijke lijden van dieren is totaal niet nodig.

Martine Prenen

Pol Goossen en Martine Prenen geven ook hun stem

In deze video geven ook twee bekende Vlamingen, Martine Prenen en Pol Goossen, hun ongezouten mening over dierproeven.

Samen met Animal Rights roepen ze op voor een Europa zonder dierproeven.

Waar wachten jullie op?

Maakt dit leed je ook sprakeloos? Geef dan je stem aan de proefdieren!

Teken nu en stop wrede dierproeven: savecrueltyfree.eu

Europese en Belgische instanties leggen zinloze regeltjes op die verplichten om stoffen waarvan de werking of veiligheid reeds bewezen is, alsnog op dieren te testen. Met een streek van de pen veroordelen ze zo talloze dieren tot een lijdzaam bestaan. Dit moet stoppen. Dit is je kans om meer dan 10 miljoen levende wezens per jaar te helpen en ervoor te zorgen dat cosmetica cruelty-free blijft.

Wat kan je nog meer doen?

Samen met jou strijden we voor een einde aan dierproeven. Wil je nog meer doen?