Main content

Inhoud

Met bont loop je voor schut, Skihut

Nieuws: 9 september 2021
Bont

Animal Rights en Bont voor Dieren voeren zaterdag 2 oktober gezamenlijk actie bij één van de grootste verkopers van bont: Skihut in Scheveningen. De rekken in de winkel hangen in het winterseizoen vol met jassen met bontkragen. Voor elke kraag is een vos, coyote, konijn of wasbeerhond op afschuwelijke wijze gedood. Animal Rights oprichter Robert Molenaar: “We roepen Skihut op om te stoppen met de verkoop van bont. Kom naar onze protestactie en laat je stem horen voor de dieren.”

Bontblocker

Bont voor Dieren heeft al eerder met de Bontblocker voor de deur van de Skihut gestaan. Helaas is een nieuwe actie hard nodig.

Bont voor Dieren campagneleider Moranni te Winkel: “We hebben in het verleden vaker actie gevoerd tegen hun bontverkoop. Skihut weet dan ook hartstikke goed dat dieren in de bontindustrie niets anders dan een afschuwelijk ‘leven’ en een vreselijke dood kennen. Voorafgaand aan onze aanstaande actie hebben we meermaals contact gezocht om in gesprek te gaan over een mogelijk bontvrijbeleid. Tevergeefs. Hopelijk opent onze diervriendelijke boodschap op 2 oktober wel deuren.”

Actie vlak voor dierendag

De actie vindt op zaterdag 2 oktober van 13:00 tot 15:00 plaats aan de Vissershavenweg 56 in Scheveningen. Animal Rights en Bont voor Dieren hebben voldoende actiemateriaal voor iedereen. Verder is het belangrijk dat je je houdt aan de geldende demonstratie-en coronaregels. Het facebookevent vind je hier.

Animal Rights en Bont voor Dieren zijn een burgerinitiatief gestart voor een importverbod op bont.

Fotocredit vosje: Oikeutta eläimille.