Main content

Inhoud

Ook in Polen overleven nertsen hun vergassing

Nieuws: 16 december 2020
Bont

Begin juli filmde Animal Rights hoe een nerts levend weer uit een destructiecontainer wordt gevist waar het dier net met een shovel in gedumpt was. De nerts had de vergassing overleefd. Vergassing is niet alleen een verschrikkelijke manier om te sterven, maar ook een ineffectieve dodingsmethode. Nertsen blijken na minuten in een gaskar nog steeds leven. Het handhavingsverzoek in deze zaak loopt nog steeds.

Beelden van onze Duitse en Poolse collega’s van Soko Tierschutz en Viva, respectievelijk, laten nu zien dat dit ook in Polen gebeurt. Dit is een extra reden om deze wrede industrie niet alleen in Nederland en België onmiddellijk te beëindigen, maar ook een importverbod in te stellen.

TEKEN HET BURGERINITIATIEF HIER!

Lees hier het achtergrond artikel

Vergassing is niet alleen een verschrikkelijke manier om te sterven, maar ook een ineffectieve dodingsmethode. Nertsen blijken na minuten in een gaskar nog steeds leven.

Erwin Vermeulen, Animal Rights

Beelden uit de gaskar

Net als Animal Rights een aantal jaren geleden deed, plaatste onderzoekers van SOKO een camera in de gaskist om de doodsstrijd van de dieren vast te leggen. Ook nu weerleggen de beelden de leugens van de bontindustrie en controlerende overheidsinstanties zoals de NVWA dat vergassing een snelle en zachte dood zou zijn.

Nertsen na overleven vergassing dood geslagen

De beelden van SOKO tonen verder hoe de Poolse werknemers vervolgens proberen de nertsen, die de vergassing overleefden, dood te slaan en te trappen. Ook in Nederland filmde Animal Rights op twee nertsenfokkerijen hoe de dieren bij het vergassen werden mishandeld. Hier loopt het handhavingsverzoek bij de NVWA nog.

De pelsdierfokkerij is een hel. Wie bont draagt is schuldig. Een ieder die deze industrie faciliteert, zoals gasleverancier Linde in deze beelden, maar ook politici die een importverbod tegen houden, zijn medeplichtig.

Weg met bont uit Nederland! Teken het burgerinitiatief voor een verbod op de import van bont. Bont

Teken nu de petitie

Ja, je mag mij bellen op het volgende nummer