Main content

Inhoud

Overwinning: Experimenten op honden stopgezet

Nieuws: 19 maart 2019
Dier­proeven

Naar aanleiding van de bekendmaking van undercoverbeelden vorige week heeft de multinational ‘Dow’ beslist om de dodelijke experimenten op 36 honden stop te zetten. Toxicoloog en campagnecoördinator Jen Hochmuth juicht dit toe: “Dit is een mooi bewijs dat petities een efficiënte manier zijn om tegen dierenleed op te komen.”

ACTIE VOEREN LEVERT OP

De undercoverbeelden wekten maatschappelijke onrust en verontwaardiging op bij dierenvrienden over de hele wereld. Meer dan 300.000 mensen ondertekenden een online petitie waarin werd opgeroepen tot beëindigen van de testen en de vrijlating van de honden.

Dit is een mooi bewijs dat petities een efficiënte manier zijn om tegen dierenleed op te komen.

Jen Hochmuth, Animal Rights

Hochmuth: "Het bedrijf heeft laten weten dat ze de studie onmiddellijk beëindigd hebben en er nu alles aan doen om de 36 beagles een tweede kans te geven door ze bij liefdevolle gezinnen te plaatsen."

VOLGENDE ACTIES VAN ANIMAL RIGHTS

Jaarlijks worden wereldwijd zo'n 115 miljoen proefdieren gepijnigd en gedood. In België worden elk jaar iets meer dan een half miljoen proefdieren gebruikt en in Nederland bijna een miljoen. Het gaat o.a. om muizen, katten, honden, konijnen en apen die gedwongen worden om hun lichaam aan de wetenschap ter beschikking te stellen.

Sinds 1979 is Wereldproefdierendag wereldwijd DE DAG voor acties in het kader van dierproeven. Het is jouw moment om een stem te zijn voor de stemlozen. Kom met ons mee actie voeren voor het lot van proefdieren in Nederland en België:

Red de apen uit de laboratoria Teken de petitie Dier­proeven

Teken nu de petitie

Ja, je mag mij bellen op het volgende nummer