Main content

Inhoud

Paasoproep: Animal Rights vraagt om lamsvlees uit de rekken te nemen

Nieuws: 7 april 2020
Slacht

Het is bijna Pasen. Het feest van het voorjaar. Het staat symbool voor de lente en nieuw leven. De tragische ironie is dat mensen dat vanuit traditie vieren met het vernietigen van leven. Tijdens Pasen schiet de consumptie van lamsvlees omhoog. Mensen kiezen massaal voor het vlees van kleine lammetjes in een periode waar vrede voor elk levend wezen centraal zou moeten staan. Animal Rights schreef samen met Bite Back, Veganova en All For Animals een brief naar de grote supermarkten met de oproep om geen lamsvlees meer te verkopen en het assortiment met plantaardige vervangers uit te breiden. 1

Brief aan supermarkt: Laat lamsvlees uit de rekken

De brief:

Beste ………,

Het is bijna Pasen. Het feest van het voorjaar. Het staat symbool voor de lente en nieuw leven. De tragische ironie is dat mensen dat vanuit traditie vieren met het vernietigen van leven. Daarom vragen dierenbelangenorganisaties extra aandacht voor het leven van de lammetjes. Met name voor de lammetjes die bij jullie in de rekken liggen.

Schapen en lammeren zijn levende, voelende individuen, die in normale omstandigheden wel tot twintig jaar oud kunnen worden. Maar al te vaak krijgen zij die kans niet omdat ze vroegtijdig geslacht worden. Schapen kunnen tot minstens 50 verschillende, individuele gezichten onthouden en herkennen voor een duur van meer dan twee jaar. Dat is meer dan wat de meeste mensen kunnen. Daarnaast kunnen schapen verschillende gezichtsuitdrukkingen onderscheiden en verkiezen ze een glimlach boven een gefronst gezicht.

Schapen lijden onnodig wanneer ze getransporteerd worden naar slachthuizen. Vorig jaar in november kapseisde een schip met 14.000 schapen voor de kust van Roemenië. Bijna alle dieren verdronken. Ook als schapen en lammeren het transport overleven wacht hen een vreselijke dood in het slachthuis.

Dieren opsluiten voor het fokken van vlees is niet ethisch en al helemaal niet meer van deze tijd. Meer en meer mensen schrappen vlees van het menu. Dat toont dat het maatschappelijk landschap in verandering is. Bovendien stijgt daardoor de vraag naar plantaardige producten aanzienlijk en vragen wij u dan ook om nog meer en verder in te zetten op de toekomst, door het aanbod aan plantaardige alternatieven te blijven vergroten.

De enige echte oplossing voor zowel de dieren, de planeet als onze eigen gezondheid is plantaardige voeding. Het uitbreiden van jullie plantaardige assortiment zorgt er dan ook voor dat jullie een deel kunnen uitmaken van de pioniersbeweging van de toekomst. 

Bij …….. ligt lamsvlees nog steeds in de rekken. Lammetjes zijn levende, voelende wezens die beter verdienen. Wij weten dat ……….. begaan is met het welzijn van de dieren en vragen dan ook om lamsvlees uit de rekken te nemen.

Wij gaan graag met u in gesprek om te helpen het plantaardige aanbod te vergroten.

Vriendelijke groet

Bite Back
Veganova
All For Animals
Animal Rights

Plantaardig Pasen

Gelukkig kan je Pasen ook plantaardig doorbrengen en op die manier het leven vieren. Door het te respecteren. Wij hebben ter inspiratie een overzicht van plantaardige paasrecepten op onze website geplaatst.

Kies plantaardig deze Pasen, want zo vier je écht het leven door dierenlevens te redden met mes en vork.

Stop de promotie van vlees en zuivel Teken de petitie Slacht

Teken nu de petitie

Ja, je mag mij bellen op het volgende nummer