Main content

Inhoud

Politie inval in berucht horrorlaboratorium LPT

Nieuws: 26 november 2019
Dier­proeven

In Duitsland heeft de politie in bijzijn van dierenartsen en inspecteurs op drie locaties een inval gedaan in de laboratoria van LPT. Het proefdierbedrijf LPT wordt verdacht van dierenmishandeling en fraude. Ondertussen zijn er opnieuw 80 apen vanuit het proefdiercentrum vervoerd naar apenhandelaar Hartelust in Tilburg.

Fotocredit: Soko Tierschutz / Cruelty Free International

Jen Hochmuth van Animal Rights: “Maar liefst 156 apen zijn vanuit het horrorlaboratorium naar de apenloods van Hartelust in Tilburg gebracht. Het heeft er alle schijn van dat LPT op de vlucht is voor de autoriteiten. Hartelust maakt zich mogelijk schuldig aan het verbergen van bewijsmateriaal; in dit geval de apen.”

Minister kijkt weg

Minister Schouten reageerde op Kamervragen over de georganiseerde handel in proefapen vanuit Nederland: "De commerciële activiteit van een bedrijf in Nederland heeft geen enkele invloed op de kabinetsambitie om in Nederland het aantal dierproeven op apen te verminderen."

“Het is bizar dat de minister het aantal apenexperimenten in Nederland drastisch verminderd en vervolgens de grootste apenhandelaar van Europa geen strobreed in de weg legt,” aldus Animal Rights campagneleider Robert Molenaar. "We willen dat de apenhandel wordt stopgezet."

Ook raadslid Bea Mieris van de Partij van de Arbeid maakt zich druk. "Wat is de toekomst van deze dieren?" vraagt zij aan het Tilburgse college van B en W. Zij vreest dat de apen bij Hartelust slecht behandeld worden.

Op naar sluiting

Eerder werd al bekend dat de locatie van LPT in Mienenbüttel begin 2020 zal sluiten. De proefdierlocaties Neugraben (Hamburg) en Löhndorf (Sleeswijk-Holstein) blijven nog in gebruik. Hier worden dierproeven uitgevoerd op varkens, konijnen, muizen, ratten, hamsters, cavia's, vissen en vogels.

Stop dodelijke experimenten op honden en katten TEKEN NU DE PETITIE Dier­proeven

Teken nu de petitie

Ja, je mag mij bellen op het volgende nummer