Main content

Inhoud

Red de labradors uit het lab

Nieuws: 23 januari 2019
Dier­proeven

Onze Zweedse collega’s van Djurrättsalliansen voeren campagne voor de vrijheid van zes labradors genaamd Venus, Milia, Mimosa, Luna, Lotus en Zuri (zie foto). Deze honden zitten momenteel in het proefdiercentrum van de Universiteit van Göteborg en dreigen te worden ingezet in akelig en dodelijk onderzoek naar tand-implantaten. Jen Hochmuth van Animal Rights: “We willen de labradors vrij krijgen en onderbrengen bij liefdevolle mensen.”

Nederlandse vertaling van de Zweedse petitie:

  • Ditt namn = naam
  • Ort = plaats
  • E-post = E-mail
  • Skriv under = Teken de petitie (hierop klikken)

Massaal getekend

Binnen no-time hebben al 70.000 mensen de petitie getekend voor de vrijheid van de labradors. Teken nu de petitie op de website van Djurrättsalliansen. Aanstaande vrijdag wordt de petitie aangeboden aan de universiteit. We houden je uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen in deze belangrijke campagne.

Hochmuth: “Zoals je vaker ziet worden dit soort testen al ruim 20 jaar uitgevoerd en zijn er inmiddels 200 honden gebruikt. Er moet een einde komen aan deze dierproeven."

Labradors in Maastricht

In 2014 voerden we met succes campagne voor stopzetting van de hondenexperimenten aan de Universiteit van Maastricht. Acht labradors werden door de universiteit vrijgegeven en uitgeplaatst bij liefdevolle gezinnen.