Main content

Inhoud

Stop de verkoop van bont

TEKEN NU DE PETITIE

Bont

Het Zandvoortse kledingmerk AIRFORCE biedt maar liefst 82 jassen met kragen van echt bont aan in de webshop. Het bont is o.a. afkomstig van wasberen en wasbeerhonden die onder erbarmelijke omstandigheden gefokt worden in China. Animal Rights roept AIRFORCE op om geen bont te verkopen.

UPDATE: PETITIE GESLOTEN

Bont voor Dieren bracht op 4 december 2020 maar liefst 2000 ansichtkaarten bij Airforce langs. De aankomende jaren staat bont niet op het programma, maar over de verre toekomst zijn geen uitspraken gedaan. Wij zijn blij met deze uitspraak en houden het nauwlettend in de gaten. De petitie is gesloten en wordt weer actief zodra AIRFORCE besluit bont te verkopen.

Related news

Bont
Brabantse bontfokkers Van Ansem gaan in Polen door met het mishandelen van nertsen Nieuws: 1 mei 2024 In november en december 2023 werkte een undercover medewerker van de Poolse organisatie Otwarte Klatki vijf weken lang op een nertsenfokkerij van Van Ansem in Lubiszyn. In de beelden is te zien hoe nertsen tegen metalen en houten delen van de kooien worden geslagen en op de vloer vertrapt. Werknemers slingeren de dieren bij de staarten rond en gooien de nertsen vervolgens met grote kracht in kooien of in een transportkar. De kooien zijn vaak smerig en veel nertsen bloeden hevig.
Bont
Ook corona bij nertsen in Litouwen; Update: Litouwen verbiedt bontfok Nieuws: 11 oktober 2023 In september 2023 stemt het Litouwse parlement voor een verbod op bontfokkerijen.
Bont
Vogelgriep op Finse bontfokkerijen; de dieren worden afgemaakt. Nieuws: 13 september 2023 Op vijf pelsdierfokkerijen in Finland is vogelgriep vastgesteld, meldt de Finse pers op 13 juli 2023. Bij ‘blauwe vossen’ op een bontfokkerij in Kausti, in centraal Österbotten, een regio in Zuidwest Finland, gaat het in ieder geval om het hoogpathohene H5N1-virustype. Deze zorgt ook voor massale sterfte onder wilde vogels en kostte sinds oktober 2021 miljoenen kippen, eenden en kalkoenen het leven via besmettingen en/of ‘ruimingen’. Op de vier andere pelsdierfokkerijen in Kauhava en Halsua, eveneens in Österbotten, moet het type vogelgriep nog vastgesteld worden door het Finse voedselagentschap. Foto: Oikeutta eläimille