Main content

Inhoud

Succesvolle actie tegen bont in Antwerpen

Nieuws: 16 december 2021
Bont

Op woensdagnamiddag 15 oktober voerde Animal Rights actie in een drukke winkelstraat in Antwerpen. We riepen bontverkoper Verso op het matje. Kort na aanvang van de actie kwam een vertegenwoordiger van Verso naar buiten met de belofte dat het bedrijf vanaf volgend jaar geen bont meer zal verkopen. Ook zij bevestigden dat bont niet langer acceptabel is en zij de trend van hun voorgangers willen volgen.

Belofte maakt schuld

Animal Rights wacht nog op een schriftelijke bevestiging van deze belofte. Het is immers niet de eerste keer dat een bontverkoper op zijn woorden terugkomt. Hier lees je bijvoorbeeld het verhaal van Airforce dat loog over de verkoop van bont. Rowena Vanroy, Animal Rights: “We hebben Verso maandenlang gemaild, gebeld, brieven geschreven en dan uiteindelijk actie gevoerd. We zijn erg blij met deze belofte, maar zullen er uiteraard op toezien dat deze wordt nagekomen.”

Volgende acties

De actie werd verdergezet ter hoogte van de Oudaan. Er waren veel positieve reacties en heel wat mensen kwamen de petitie tekenen voor een importverbod op bont. We zijn van plan op zaterdag 22 januari opnieuw actie te voeren. Ditmaal bij bontverkoper Moncler. Houd onze agenda in de gaten voor meer details!

Teken hier onze petitie.

Weg met bont in België! Teken de petitie voor een verbod op de import van bont! Bont

Teken nu de petitie

Ja, je mag mij bellen op het volgende nummer