Main content

Inhoud

Wat willen wij? Skihut bontvrij!

Nieuws: 22 februari 2022
Bont

“Wat willen wij? Ski-hut - bont-vrij!” riepen de actievoerders van Animal Rights en Bont voor Dieren afgelopen zaterdag, ondanks slecht weer, stormschade en uitgevallen openbaar vervoer, in Scheveningen. De lawaaiactie werd ondersteund door twee modellen die in bebloede skikleding met bont langs de winkel en door de straat liepen. De organisaties vragen hiermee opnieuw aandacht voor de martelmode die Skihut, ondanks brieven en demonstraties, blijft verkopen. Ze hebben een simpele boodschap: “Er is maar een manier om van ons af te komen. Zolang Skihut martelmode verkoopt, blijven wij demonstreren.”

Skihut blijft achterlopen.

Moranni te Winkel, Bont voor Dieren

STEEDS MEER MERKEN EN WINKELS BONTVRIJ

Het nieuws werd de afgelopen weken gedomineerd door een duidelijke trend: steeds meer winkels en merken kiezen voor een bontvrij beleid. Dolce & Gabbana kondigde in januari aan dít jaar nog te stoppen met de verkoop van bont. Het luxe Italiaanse modemerk Moncler zal vanaf 2024 helemaal geen bont meer gebruiken.

“Merken en winkels laten bont allemaal vallen, omdat ze weten wat voor dierenleed er gepaard gaat met de bontindustrie. De maatschappelijke weerstand wordt ook steeds groter, maar Skihut blijft achterlopen”, zegt Moranni te Winkel van Bont voor Dieren.

Het is absurd dat we de bontindustrie in ons land verbieden, maar nog wel bont verkopen.

Jessica Smit, Animal Rights

STRIJD GAAT DOOR

De strijd van Animal Rights en Bont voor Dieren tegen bont gaat onverminderd door. De organisaties zijn een burgerinitiatief gestart tegen de import van en handel in bont en bontproducten. “Het is natuurlijk absurd dat we de bontindustrie in ons land om ethische redenen verbieden, maar nog wel bont importeren en verkopen”, zegt Jessica Smit van Animal Rights.

Een burgerinitiatief is niet zomaar een petitie, maar een verzoek aan de Tweede Kamer om een uitgewerkt voorstel te bespreken. De organisaties hebben 25.000 van de benodigde 14.000 handtekeningen verzameld. Je kan het burgerinitiatief hier tekenen.

Dierenrechten in de grondwet TEKEN DE PETITIE! Animal Rights wil dat alle dieren in Nederland, wild en in gevangenschap, als (staats)burgers, (rechts)personen en ingezetenen erkend worden en grondwettelijk verankerde rechten krijgen. Animal Rights

Teken nu de petitie

Ja, je mag mij bellen op het volgende nummer