Main content

Inhoud

Animal Rights wil apentransport tegenhouden

Nieuws: 1 juli 2019
Dier­proeven

De Tilburgse apenhandelaar Hartelust B.V. staat op het punt om zes apen te transporteren naar het Italiaanse primatencentrum van de Universiteit van Parma. De apen worden gebruikt in experimenten waarbij ze blind worden gemaakt. Inmiddels zijn ruim 250.000 handtekeningen opgehaald om de apen te redden. Robert Molenaar van Animal Rights: "We willen het transport stoppen en de apen redden van een afschuwelijke dierproef."

Protest bij de loods

Animal Rights wil het transport tegenhouden en organiseert woensdag 3 juli met 75 activisten een protest bij de loods van apenhandelaar Hartelust aan de Kapelmeesterlaan 112B in Tilburg."Naast de akelige dierproeven zorgt ook het langdurige transport voor stress en angst. Zo ga je niet om met dieren die zo dicht bij ons staan en net zoveel kunnen lijden en voelen,” aldus Molenaar.

Oproep aan de minister

Animal Rights heeft samen met Een DIER Een VRIEND een brandbrief naar minister van Engelshoven verstuurd met het verzoek om de handel in laboratoriumapen te verbieden. Frank Wassenberg van de Partij voor de Dieren heeft Kamervragen gesteld aan de minister.

Beelden uit het proefdiercentrum in Parma