Main content

Inhoud

Mars tegen Parkinsonproeven op apen

Nieuws: 7 september 2019
Dier­proeven

Afgelopen zaterdagmiddag liepen 200 activisten een mars vanaf het Bogaardplein naar het apentestcentrum BPRC aan de Lange Kleiweg 161 in Rijswijk. Animal Rights en Een DIER Een VRIEND organiseerden het protest omdat zij woedend zijn over de Parkinsonproeven op penseelapen die nu plaatsvinden in het apenlaboratorium.

Parkinsonproeven op penseelapen

Het gaat om gezonde penseelapen die meerdere malen per week met opiaten in de buik geïnjecteerd worden om de symptomen van Parkinson op te wekken. “De dieren verliezen gewicht, worden apathisch en zitten trillend in hun kooi. Dit kan echt niet meer,” aldus Robert Molenaar van Animal Rights.

De apen maken dagenlang ongecontroleerde bewegingen die ze niet kunnen stoppen. Hierdoor knallen ze in de hoeken van de metalen kooi waardoor ze zich kunnen verwonden. Het gaat in totaal om 137 penseelapen in 4 jaar tijd.

We eisen sluiting

Eerder dit jaar besloot Minister van Engelshoven dat vanaf 1 januari 2020 het apentestcentrum BPRC het aantal dierproeven op apen stapsgewijs moet verminderen. Animal Rights en Een DIER Een VRIEND zijn blij dat er eindelijk stappen worden gezet maar zien liever dat het BPRC zo snel mogelijk sluit.

Red de apen uit de laboratoria Teken de petitie Dier­proeven

Teken nu de petitie

Ja, je mag mij bellen op het volgende nummer