Main content

Inhoud

De Plant Power Movement

Met de Plant Power Movement delen we brochures uit over de veehouderij en plantaardig eten. Wekelijks staan we bij een hogeschool of universiteit in Nederland of België. In een paar uur tijd delen we duizenden brochures uit met informatie over de voordelen van plantaardige voeding.

Brochures uitdelen

Brochures uitdelen aan jongeren is een van de meest effectieve manieren om dieren een leven in de veehouderij te besparen. Gemiddeld wordt één op de vijftig jongeren na het krijgen van de brochure vegetariër, en daarnaast gaat een deel minder vlees, zuivel en eieren eten.1 Zo besparen we, door een paar uur brochures uit te delen, honderden dieren per jaar een ellendig leven in de veehouderij.

Wat kun jij doen

Je kunt ons helpen door middel van een donatie, zodat wij de brochures kunnen printen. Ook kun je je steentje bijdragen door het delen van onze berichten op Facebook en Twitter. Daarnaast zijn we op zoek naar teamleiders en vrijwilligers die brochures willen uitdelen.

Word Plant Power vrijwilliger

In een paar uur tijd kun jij een groot verschil maken voor de dieren. Dankzij het verspreiden van brochures kiezen steeds meer mensen ervoor minder of geen dierlijke producten meer te eten.

Brochures uitdelen is niet moeilijk, en het geeft veel voldoening. Vind je het spannend? Veel vrijwilligers zijn zenuwachtig als ze voor de eerste keer brochures uitdelen. Het goede nieuws is dat als je eenmaal een paar brochures hebt uitgedeeld dit gevoel snel verdwijnt.

We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die met frisse energie willen bijdragen aan het verspreiden van deze belangrijke boodschap. Als onderdeel van de Plant Power Movement kom je rechtstreeks in contact met onze doelgroep: jongeren die met hun eetgedrag een enorm verschil voor de dieren kunnen maken. Positieve communicatievaardigheden en representativiteit zijn belangrijk om onze doelgroep zo goed mogelijk te bereiken. We richten ons met name op studenten, omdat zij meer open staan voor onze boodschap en meer maaltijden voor zich hebben. Het is belangrijk dat deze doelgroep zich met jou kan identificeren.

Teamleiders

Teamleiders organiseren minimaal een keer per maand een uitdeelactie in hun omgeving. Als teamleider heb je een extra stukje verantwoordelijkheid. Je bent op tijd op locatie voor de uitdeelacties, neemt de brochures mee (je krijgt een voorraad brochures thuis), en zorgt ervoor dat vrijwilligers die de eerste keer komen helpen zich op hun gemak voelen. Je bent ook het aanspreekpunt voor jouw regio. Samen met onze campagnecoördinators, teamleiders en vrijwilligers zorg je ervoor dat er in heel Nederland en België regelmatig aandacht gevraagd wordt voor de dieren.

  • Wil je graag meer informatie over wat teamleider zijn inhoudt?

Klik op onderstaande attachment voor de pdf.

Bijlagen

Zelf uitdelen

Als je zelf wilt gaan uitdelen kun je de brochure bij ons aanvragen. De brochures laten drukken is niet goedkoop. Daarom vragen we een minimale vergoeding voor de verzendkosten. Kun je dit niet betalen en wil je wel graag uitdelen, of wil je een groter aantal ontvangen, neem hiervoor contact met ons op.

Vergunningen

België
Om brochures uit te delen op de openbare weg moet je meestal een vergunning hebben van de gemeente.(in Gent is dit bijv. niet het geval) Voor uitdelen op privéterrein (stations/scholen/…) moet je ook toelating hebben van het station/de school, en dit is vaak betalend. De regelgeving verschilt nogal per gemeente, dus je kan het beter aan ons vragen.

Nederland
Of je ergens zonder vergunning brochures mag uitdelen verschilt per gemeente. Gemeentes waar je zonder vergunning mag uitdelen zijn bijvoorbeeld Alkmaar, Hoofddorp, Haarlem, Leiden, Den Haag, Rotterdam, Spijkenisse, Schiedam, Capelle aan Den IJssel, Dordrecht, Nijmegen, Apeldoorn, Venlo en Leeuwarden (deze lijst is nog niet compleet, neem over overige gemeentes contact met ons op).

Let op: in alle gemeentes in zowel Nederland als België is het de verantwoordelijkheid van de uitdeler dat je het gebied netjes achterlaat. Raap op de grond gegooide brochures dus altijd even op.

*We kunnen in Nederland en België goedkoop pakketten versturen via Kiala. Je moet het pakket dan ophalen bij een Kiala-Punt. Neem hiervoor contact met ons op.